Haladás: Stef Wils befejezi a pályafutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 08:22
Stef Wils szerződése június 30-án lejár a Haladásnál, s bár a klub szerette volna azt meghosszabbítani, a belga védő befejezi pályafutását. A jövőben az utánpótlással szeretne foglalkozni, valamint kitanulni a játékosmegfigyelő szakmát.

„Nehéz döntést hoztam, hiszen a futball a mindenem volt, a labdarúgásról szóltak a napjaim – mondta Wils a klub honlapjának – Pályafutásom utolsó három évét a Haladásban töltöttem, ahol az első perctől elfogadtak, remekül éreztem magam, rengeteg barátra tettem szert. Úgy tekintettem a klubra, a csapatra, mint második otthonomra, családomra. Márpedig a családját fájó szívvel hagyja ott az ember. Ám augusztusban leszek harminchat éves, s gondolnom kellett a jövőmre is. Menedzserem, a belga válogatott csapatkapitányát, Kevin De Bruyne-t is képviselő Patrick De Koster olyan lehetőséget vázolt fel, amit nehéz volt visszautasítani. Fiatalokkal kell foglalkoznom, nekik segíteni, az edzéseket figyelni, emellett rövidesen játékosmegfigyelőként is dolgozhatok.”Wils a klub honlapjának – Pályafutásom utolsó három évét a Haladásban töltöttem, ahol az első perctől elfogadtak, remekül éreztem magam, rengeteg barátra tettem szert. Úgy tekintettem a klubra, a csapatra, mint második otthonomra, családomra. Márpedig a családját fájó szívvel hagyja ott az ember. Ám augusztusban leszek harminchat éves, s gondolnom kellett a jövőmre is. Menedzserem, a belga válogatott csapatkapitányát, Kevin De Bruyne-t is képviselő Patrick De Koster olyan lehetőséget vázolt fel, amit nehéz volt visszautasítani. Fiatalokkal kell foglalkoznom, nekik segíteni, az edzéseket figyelni, emellett rövidesen játékosmegfigyelőként is dolgozhatok.”

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója elmondta, még szerdán is győzködték Wilst, hogy írjon alá a következő szezonra, de elfogadják a döntését. Hozzátette, bár Tamás László érkezett a védelembe, a belga helyére is szeretnének játékost igazolni.

A napokban tesztelt soproni Fazakas Gézával kapcsolatos hír, hogy megbetegedett, és emiatt már nem készül a csapattal.

A felkészülés kezdete:június 18.
Edzőtábor:július 2–5., Lendva (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 23., 11.00: Szany–Haladás
Június 26., 11.00, Bécs: Admira Wacker (osztrák)–Haladás
Június 30., 11.00: Haladás–Lafnitz (osztrák)
Július 7., Király-kupa: Haladás, Paks, Kaposvár, FK Pohronie (Garamszentkereszt; szlovák)
Július 14.: még nincs ellenfél


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL**

Érkezők: Tamás László (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Szellák Soma (Dorog, ?), Winkler András (Mosonmagyaróvári TE, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bolla Gergő, Kovalovszki Máté
Kiszemeltek:
Távozók:
Polgár Kristóf (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Stef Wils (belga, visszavonul), David Joel Williams (ausztrál, lejár a szerződése, Ázsia?)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Myke Bouard Ramos (brazil, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kiss Tamás (Frosinone – Olaszország), Schimmer Szabolcs (lejár a szerződése)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik