Haladás: SMS-ben kérték számon a játékosokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.21. 09:04
A labdarúgó NB I-ben a dobogóért küzdő Szombathelyi Haladás játékosait SMS-ben kérték számon a szombati, Kaposvár elleni idegenbeli vereségük (2–0) után.

A vaol.hu beszámolója szerint a kiesés ellen küzdő Kaposvár elleni mérkőzésen a Haladásnál csak Nagy Gábor és a csapatkapitány Tóth Péter játéka emelkedett az átlag fölé, így utóbbit kérték meg az értékelésre.vaol.hu beszámolója szerint a kiesés ellen küzdő Kaposvár elleni mérkőzésen a Haladásnál csak Nagy Gábor és a csapatkapitány Tóth Péter játéka emelkedett az átlag fölé, így utóbbit kérték meg az értékelésre.

„A meccs előtt semmi jel nem mutatott arra, hogy ez lesz a vége – mondta Tóth Péter. – Tudtuk persze, hogy a Kaposvárnak ez a meccs lehet az utolsó szalmaszál a bennmaradásért vívott harcban. Az első gólig nem volt gond, ők is próbálkoztak, mi is, az volt a baj, hogy hiába erőlködtünk, hiába jutottunk el a kapujuktól harminc méterre, az utolsó passzok nem sikerültek, rendre rossz megoldásokat választottunk. Így helyzetbe sem kerültünk, csupán Nagy Gabinak volt egy lehetősége. A védekezésünk pedig nem volt olyan masszív, mint korábban, kicsit szétszakadtunk, így a lendületes, gyors szélsőik jól kombinálhattak. Majd megkaptuk az elkerülhető gólt, ami kissé megzavart minket. A szünetben Artner Tamás arra kérte a csapatot, hogy a kapu előtt jobban koncentráljunk, és az első adódó helyzeteket használjuk is ki. A második félidőben – lehet persze, hogy a lelátóról ez másként látszott – nagyobb erőket mozgósítottunk, miközben a Kaposvár egy-két kontrát indított. Rengeteg beadásunk volt mindkét oldalról, és nem kaptunk meg egy tizenegyest. Én ugyanis hátulról azt láttam, hogy szabálytalankodtak Nagy Gabival szemben. Addig türtőztettem magam, de akkor elszakadt a cérna, reklamáltam Solymosinál, erre kaptam egy sárga lapot. A hazaiak büntetője viszont véleményes volt, van, amelyik bíró befújja, van, amelyik nem. Ezután lecserélt a mester, Schimmer Szabolcs beállításával ugyanis támadóbbá akarta tenni a csapatot. A mérkőzés után Artner Tamás azt mondta, hogy elégedett volt velem. Visszatérve a hajrára, Gyurján Bencének volt még egy helyzete, sajnos nem ment be. Még mentünk előre, de már semmi sem sikerült. Természetesen nagyon csalódottak voltunk, szurkolóinkhoz hasonlóan mi sem erre számítottunk, győzelmünk ugyanis remek ugródeszka lehetett volna a harmadik hely felé.”

A csapatkapitány szerint nem érdemelték meg a mérkőzés után a kritikákat, különösen azért nem, mert korábban a jó teljesítményükért nem kaptak elismerő üzeneteket.

„Sok csapattársamhoz hasonlóan a meccs után jómagam is olyan tartalmú SMS-eket, üzeneteket kaptam, amelyeket nem érdemeltünk meg – mondta Tóth. – A kaposvári mérkőzést megelőzően öt bajnokiból négyet megnyertünk, ám akkor senkinek sem jutott eszébe, hogy gratuláljon – nekem legalábbis senki sem üzent. Ráadásul hiába futottuk az előbb említett remek szériát, a nézőszám egyáltalán nem ugrott meg, nem voltak ránk többen kíváncsiak. Nem dőlünk a késünkbe a szombat esti vereség után, mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ez a meccs valóban gyengére sikerült – ez nem kérdés –, de mindannyian azért dolgozunk az edzéseken, hogy minél jobb teljesítményt hozzunk ki magunkból. Felesleges tehát megjegyzéseket tenni. Öt bajnoki van hátra, ebből három idehaza, nüanszok döntenek majd a harmadik hely sorsáról.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik