Haladás: rejtélyes nyilatkozat, újabb határidő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 15:21
Sok a kérdés a labdarúgó NB I-ben sereghajtó Haladásnál a DVSC-Teva elleni szombati bajnokit megelőzően. Játszik-e Tommaso Rocchi, mikor zárul le Davide Petrucci ügye, és mit takar pontosan az a nyilatkozat, amit Koczka Tibor, sportért felelős alpolgármester adott a Haladás hivatalos honlapjának?

Kezdjük az utóbbival.

„A futballklub jövője fontos a város számára. Az önkormányzat, mint felelős tulajdonos, arra törekszik, hogy a csapat szakmai és anyagi jövője hosszú távon biztosított legyen. Fontos tisztában lennünk azzal, hogy az NB I-ben jelenleg a Szombathelyi Swietelsky-Haladás csapata gazdálkodik a legkisebb büdzséből. Sőt, az NB II-es bajnokságban is találunk öt olyan csapatot, amelynek nagyobb az éves költségvetése, mint a szombathelyi futballklubnak” – nyilatkozta Koczka Tibor, Szombathely város sportért felelős alpolgármestere. (Mint ismeretes, a város társtulajdonosa a Haladásnak.)

A költségvetésre vonatkozó résszel Pápán biztosan vitatkoznának és mondjuk Pécsen is, ahol nem tudták megfizetni a Szombathelyre szerződő Leandro Martínezt, de az igazán kérdéses rész csak ezután következik.

„A jelenlegi helyzetből kivezető hosszú távú tervek a városvezetés előtt vannak. Jó hír a csapat, a szurkolók, valamint Szombathely valamennyi futballt támogató és szerető lakosa számára, hogy olyan megoldás születhet, amely biztosítja a szakmai hátteret. Annak megteremtése után pedig olyan szponzorációs szerződés születhet, amely évekre anyagi biztonságot adhat a klubnak. Ennek azonban feltétele, hogy a szponzor olyan szakmai hátteret tudjon a klub mögött, ami bizalmat ad a további sikeres működéshez. A szakmai és a szponzori befektetővel is folynak a tárgyalások, amelyek jelenlegi szakaszában még sem nevet, sem összeget nem említünk. A cél az, hogy minél hamarabb elkezdődhessen az érdemi munka. Fontos számunkra, hogy a döntést a klub vezetősége, a játékosok és a szurkolók is támogassák, hiszen így lesz lehetőségünk arra, hogy összefogással egy sikeres csapat legyen a Haladás, és büszke lehessen a város minden lakosa a sporteredményekre” – hangsúlyozta a politikus.

Szerettük volna megtudni, hogy mit értenek szakmai befektető alatt, és mit jelent az, hogy a szponzor „olyan szakmai hátteret tudjon a klub mögött, ami bizalmat ad a további sikeres működéshez.” Szentes Lázár vezetőedző személye ezek szerint nem jelent megfelelő szakmai hátteret? Esetleg a klub szerkezeti felépítésén változtatnának? Netán van egy szponzor a láthatáron, aki a szerepvállalását feltételekhez kötötte?

Kérdéseinkre sajnos a szombathelyi klubnál nem tudtak válaszolni, hiába kerestük Tóth Miklós ügyvezetőt.

Annyit azonban megtudtunk, hogy a sérüléssel bajlódó Tommaso Rocchi játéka erősen kérdéses a DVSC elleni bajnokin, ugyanis nincs még megfelelő állapotban, a másik olasz, Davide Petrucci ügye pedig, a román szövetség korábbi ígérete ellenére a héten nem zárulhat le. Szombathelyen úgy tudják, Romániában március 18-án tárgyalják a középpályás ügyét (mint ismert, feljelentette a CFR-t a román szövetségnél a klub tartozása miatt), ezután válhat csak szabadon igazolhatóvá és írhat alá a Haladáshoz.

LABDARÚGÓ NB I, 20. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Március 13., péntek
19.00Diósgyőri VTK–Pécsi MFC (Duna)
Solymosi Péter
Március 14., szombat
14.00MTK Budapest–Videoton FC (Duna)Bognár Tamás
16.00Puskás Akadémia FC–Bp. HonvédErdős József
16.00Dunaújváros PASE–Kecskeméti TEFábián Mihály
16.00Nyíregyháza Spartacus–Ferencváros (Sport1)Andó-Szabó Sándor
18.00Szombathelyi Haladás–Debreceni VSC (Sport1)Iványi Zoltán
20.00Újpest FC–Paksi FC (Sport1)Pintér Csaba
Március 16., hétfő
19.00Győri ETO FC–Lombard Pápa (Duna World)Szabó Zsolt
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik