nemzetisport.hu 2019.02.11 17:22 Frissítve: 2019.02.13 01:54

Haladás: négyszeres bolgár válogatott támadó érkezett

Ahogy azt korábban jeleztük, a labdarúgó NB I sereghajtója, a Haladás másfél évre szóló szerződést kötött a négyszeres bolgár válogatott támadó Galin Ivanovval. A 30 éves játékos a szombathelyi klub hatodik, egyben utolsó téli érkezője.

A vasiaknál folytatja a bolgár (Fotó: vaaju.com)

 

Holdampf Gergő, Saláta Kornél, Mohl Dávid, Rui Pedro és Oleh Hologyuk után megvan a Szombathelyi Haladás hatodik, egyben utolsó téli igazolása. A legutóbb a Szlavia Szófiában futballozó bolgár, az elsősorban támadóként bevethető Galin Ivanov hétfőn másfél évre Szombathelyre igazolt – írja a Haladás hivatalos honlapja.

A 30 esztendős futballista hazájában a Levszki Szófiában, a Beroe Sztara Zagorában, a Liteksz Lovecsben, a Burgaszban, a Szlavia Szófiában, Németországban az Arminia Bielefeldben, Kazahsztánban a Lankaranban, Törökországban pedig a Samsunsporban játszott.

Legutóbb a Szlavia Szófia futballistája volt, a fővárosiakkal a 2017–2018-as idényben Bolgár Kupát nyert. Az elmúlt ősszel 25 tétmeccsen nyolc alkalommal volt eredményes – az Európa-liga-selejtezőben négy találkozón három találatot szerzett.

Pályafutása során 172 bolgár első osztályú mérkőzésen 36 gólig jutott. A bolgár válogatottban négyszer szerepelt, egy gólja van, amelyet tavaly novemberben a szlovénok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen ért el.

„Ivanovval már egy hónapja megkezdődtek a tárgyalások, amelyek most vezettek eredményre – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója a klub honlapjának. – Minőségi játékossal erősítettünk, aki remélhetőleg segítségünkre lesz, csakúgy, mint a télen érkező többi futballista. Amíg ugyanis van matematikai esélyünk az NB I-es tagságra, addig nem adjuk fel. Több játékost viszont már nem igazolunk.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Holdampf Gergő (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Oleh Hologyuk (ukrán, Karpati Lviv – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Mohl Dávid (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Saláta Kornél (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Galin Ivanov (bolgár, Szlavija Szófia – Bulgária, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Rui Pedro Couto Ramalho (portugál, Ferencváros)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Miroszlav Grumics (szerb-magyar, Zalaegerszegi TE FC), Kovács Lóránt (Újpest FC), Emil Lyng (dán, Valur Reykjavík – Izland, szabadon igazolhatóként), Rácz Barnabás (Újpest FC)
Kölcsönbe távozók:
Kovalovszki Máté (Mosonmagyaróvári TE), Petró Balázs (ETO FC Győr), Pinte Patrik (szlovákiai, Komáromi FC/KFC Komárno – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vít Benes (cseh, Vasas, onnan SK Sigma Olomouc – Csehország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2020.08.14 18:23:47

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Játékosként világsztár volt, edzőként a játékosai kényszerítették ki a maradását Kijevben, egymás után két bajnoki címmel kezdett a Ferencvárosnál.

2020.08.14 20:30:49

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szemléleti infantilizmus bizony az is, ha az 1953. november 25-én Londonban játszott angol–magyart egy semmit sem érő – mert ma „tét nélkülinek” tetsző – barátságos mérkőzésnek látja valaki csupán.

2020.08.14 13:02:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Gera góljával szerzett vezetést az újonc, de Nguen egy pontot megmentett a címvédőnek.

2020.08.12 17:48:30

Labdarúgó NB I M. G.

Második élvonalbeli idényét kezdi a Budafoki MTE – az elsőn a bemutatkozásról elkésett a bíró.

2020.08.13 22:21:39

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Anno nem a közösségi média, hanem a foci révén és egyenesen a lelátóról volt tízezer ismerőse valakinek.