nemzetisport.hu 2019.02.11 17:22 Frissítve: 2019.02.13 01:54

Haladás: négyszeres bolgár válogatott támadó érkezett

Ahogy azt korábban jeleztük, a labdarúgó NB I sereghajtója, a Haladás másfél évre szóló szerződést kötött a négyszeres bolgár válogatott támadó Galin Ivanovval. A 30 éves játékos a szombathelyi klub hatodik, egyben utolsó téli érkezője.

A vasiaknál folytatja a bolgár (Fotó: vaaju.com)

 

Holdampf Gergő, Saláta Kornél, Mohl Dávid, Rui Pedro és Oleh Hologyuk után megvan a Szombathelyi Haladás hatodik, egyben utolsó téli igazolása. A legutóbb a Szlavia Szófiában futballozó bolgár, az elsősorban támadóként bevethető Galin Ivanov hétfőn másfél évre Szombathelyre igazolt – írja a Haladás hivatalos honlapja.

A 30 esztendős futballista hazájában a Levszki Szófiában, a Beroe Sztara Zagorában, a Liteksz Lovecsben, a Burgaszban, a Szlavia Szófiában, Németországban az Arminia Bielefeldben, Kazahsztánban a Lankaranban, Törökországban pedig a Samsunsporban játszott.

Legutóbb a Szlavia Szófia futballistája volt, a fővárosiakkal a 2017–2018-as idényben Bolgár Kupát nyert. Az elmúlt ősszel 25 tétmeccsen nyolc alkalommal volt eredményes – az Európa-liga-selejtezőben négy találkozón három találatot szerzett.

Pályafutása során 172 bolgár első osztályú mérkőzésen 36 gólig jutott. A bolgár válogatottban négyszer szerepelt, egy gólja van, amelyet tavaly novemberben a szlovénok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen ért el.

„Ivanovval már egy hónapja megkezdődtek a tárgyalások, amelyek most vezettek eredményre – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója a klub honlapjának. – Minőségi játékossal erősítettünk, aki remélhetőleg segítségünkre lesz, csakúgy, mint a télen érkező többi futballista. Amíg ugyanis van matematikai esélyünk az NB I-es tagságra, addig nem adjuk fel. Több játékost viszont már nem igazolunk.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Holdampf Gergő (Budapest Honvéd, szabadon igazolhatóként), Oleh Hologyuk (ukrán, Karpati Lviv – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Mohl Dávid (Újpest FC, szabadon igazolhatóként), Saláta Kornél (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia, szabadon igazolhatóként), Galin Ivanov (bolgár, Szlavija Szófia – Bulgária, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Rui Pedro Couto Ramalho (portugál, Ferencváros)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Miroszlav Grumics (szerb-magyar, Zalaegerszegi TE FC), Kovács Lóránt (Újpest FC), Emil Lyng (dán, Valur Reykjavík – Izland, szabadon igazolhatóként), Rácz Barnabás (Újpest FC)
Kölcsönbe távozók:
Kovalovszki Máté (Mosonmagyaróvári TE), Petró Balázs (ETO FC Győr), Pinte Patrik (szlovákiai, Komáromi FC/KFC Komárno – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vít Benes (cseh, Vasas, onnan SK Sigma Olomouc – Csehország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2020.02.18 22:03:58

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A brazil kapus pedig a Kisvárdával packázott.

2020.02.17 17:04:30

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A Ferencváros tragikus sorsú trénere még az óceánjárón is futballedzést vezényelt.

2020.02.17 16:11:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Olekszandr Zubkov, Radó András, Davide Lanzafame, Szappanos Péter – a forduló főszereplői.

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.