Haladás: már nem Pacsi Bálint a vezetőedző – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 14:50
null
Pacsi Bálint már nem a Haladás vezetőedzője (Fotó: Földi D. Attila)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás a hivatalos honlapján tudatta, hogy már nem Pacsi Bálint a klub megbízott vezetőedzője. Az irányítást átmenetileg Vörös Csaba veszi át a szombathelyi alakulatnál, a klub vezetői pedig még a következő, Balamzújváros elleni bajnoki előtt szeretnék megtalálni a végleges megoldást jelentő új vezetőedzőt.

Pacsi Bálintot a 7. forduló után nevezték ki Mészöly Géza helyére ideiglenesen megbízott vezetőedzőnek a Haladás élére. A korábban az Illés Béla Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozó Pacsi Bálint tehát házon belülről érkezett a vasiak kispadjára.

A 43 éves szakembert négy nappal a Pakstól Sopronban elszenvedett vereség után mentette fel a szombathelyiek vezetősége – kissé talán szerencsétlenül, hiszen a Haladás a horvát bajnokságban szereplő NK Osijek elleni gálamérkőzéssel éppen ma avatja fel az új arénáját.

A szerda esti stadionavatón Pacsi helyett a klub technikai vezetője, Vörös Csaba irányít, aki 1976 és 1989 között 266 NB I-es mérkőzésen szerepelt a Haladásban.

Pacsi irányításával a csapat 8 mérkőzést játszott az NB I-ben, ezeken egy győzelem mellett 2 döntetlen és 5 vereség volt a szombathelyiek mérlege 7 rúgott, illetve 14 kapott góllal.

A Haladás hivatalos honlapján szereplő rövidhír szerint a klub vezetői „tárgyalnak a rövidesen kinevezendő vezetőedző személyéről”.

FRISSÍTÉS:

Kedd délután a Haladás hivatalos honlapja közzétette a klub ügyvezetője, Tóth Miklós, valamint a menesztett szakvezető, Pacsi Bálint nyilatkozatát.

„Az elmúlt nyolc mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ráadásul idén még négy fontos találkozó vár ránk – mondta Tóth Miklós, a vasiak ügyvezető igazgatója. – Pacsi Bálint megbízatása december 31-ig szólt, azzal a kitétellel, ha a tulajdonosok úgy látják jónak, felbonthatjuk a megállapodást. Bízunk abban, hogy egy új trénerrel felrázzuk a csapatot. Egyelőre senkivel sem állapodtunk meg, de minden bizonnyal a jövő szombati, balmazújvárosi bajnokin már az új tréner ül a kispadon.”

„Nem így képzeltem el a születésnapomat – mondta a ma 43 évesPacsi Bálint. – Az utolsó leheletemig dolgoztam a Haladásért. Szakmailag el tudom fogadni a váltást, hiszen a csapat nem hozta a várt eredményeket. Köszönettel tartozom a vezetőknek, hogy irányíthattam szeretett klubomat, ahol felnőttem. Minden pillanatot élveztem, amit stábommal és a játékosokkal töltöttem. Döntéseimet mindig a magyar labdarúgás érdekei vezérelték, középszerű légiósok helyett fiatal magyar játékosokat szerepeltettem. Egyetértek Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével: a tehetségeknek 16-18 éves korban kell megismerniük a felnőtt profi futballt, hogy fejlődésük biztosított legyen. Köszönöm a játékosoknak, hogy minden tőlük telhetőt megtettek az edzéseken és a mérkőzéseken. Sok sikert kívánok az utánam következő szakmai stábnak!”

EDZŐVÁLTÁSOK A 2017–2018-AS SZEZONBAN
2017. augusztus 29.Haladás
Mészöly Géza helyett Pacsi Bálint
2017. október 16.
MezőkövesdRadványi Miklós helyett Kuttor Attila
2017. november 8.
Haladás
Pacsi Bálint helyett Vörös Csaba

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik