Haladás: ma ír alá az új edző – a győztes NB II-es bajnoki után

CS.A. CS.A.CS.A. CS.A.
Vágólapra másolva!
2018.09.27. 08:29
Ahogy azt már jeleztük, Horváth Ferenc veheti át a Haladás labdarúgócsapatának irányítását, az új vezetőedző csütörtökön írhat alá a vasi klubhoz.

„Jók az információi, csütörtökön jelentjük be az új vezetőedzőnket, de még nem írtuk alá a szerződést, így addig nem is szeretnék nevet mondani” – nyilatkozta a Nemzeti Sport érdeklődésére Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője.

A klubvezető óvatossága érthető, de aligha gördül akadály Horváth Ferenc érkezése elé. A Balmazújvárost irányító szakember szerdán még a BSS Monor elleni, 1–0-ra megnyert hazai bajnokin ült a kispadon, csütörtökön azonban a tervek szerint már Szombathelyen írja alá megállapodását.

A szakember tavaly júniusban került az NB II-ből feljutó Balmazújvároshoz, és bár az együttes nem tudott bent maradni az élvonalban, ő maradt a klub vezetőedzője.

Ám minden jel arra utal, hogy csak máig igaz ez az állítás. Horváth Ferenc hetedszer (!) ülhet le NB I-es együttes kispadjára. Korábban a Kecskeméti TE-t, a Paksi FC-t, a Győri ETO-t, a Videotont, a Diósgyőri VTK-t és legutóbb a Balmazújvárost irányította.

Nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen a Hali az élvonal utolsó helyén szerénykedik, igaz, a még bennmaradást érő helyen álló Diósgyőr csupán egy ponttal szerzett többet, mint a múlt héten menesztett Michal Hipp vezetésével a szombathelyi együttes. Horváth Ferencnek biztosan lesz dolga a védelemmel, mert a nyolc bajnokin kapott tizenhét gól rengeteg.

Egyelőre nem tudni, a szakember saját stábot alakít-e ki, visz-e magával segítőt – például Szamosi Tamás pályaedzőt – Balmazújvárosból, mint ahogyan azt sem, miképp alakul a Michal Hipp után ideiglenesen irányító Desits Szilárd jövője. Ha csütörtökön a felek valóban aláírják a szerződést, Horváth Ferenc épp korábbi csapata, a Paks ellen ülhet először a kispadon szombathelyi színekben.

Természetesen megkérdeztük a balmazújvárosi klubot is, ki érkezhet Horváth Ferenc helyett az NB II-es együttes élére, és azt a választ kaptuk, hogyha a szakvezető valóban távozik, minél hamarabb szeretnének új edzőt kinevezni.

NB I-ES EDZŐVÁLTÁSOK A 2018–2019-ES SZEZONBAN
2018. augusztus 12.Kisvárda
Kondás Elemér helyett Dajka László
2018. augusztus 22.
FerencvárosThomas Doll helyett Szerhij Rebrov
2018. szeptember 19.
Haladás
Michal Hipp helyett Horváth Ferenc?

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik