Haladás: Kopúnek kellene; ma Radó és Rocchi nélkül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.29. 12:15
null
Radó András sérülés miatt nem játszik a Paks ellen – kérdés, látják-e még őt a szombathelyi drukkerek a Haladás szerelésében <br />(Fotó: haladas.hu)
Az NB I-ben négy ponttal a 11. helyen álló Haladás labdarúgócsapata ma a még veretlen, 11 ponttal negyedik Paks ellen lép pályára hazai pályán az NB I 6. fordulójának nyitó meccsén. A szurkolókat viszont talán még a meccsnél is jobban foglalkoztatja, hogyan alakul a Hali kerete.

 

A háromszoros olasz válogatott Tommaso Rocchi a héten december 31-ig szóló szerződést kötött a Haladással, már a 18-as mezt is megkapta, de egyelőre még nem lép pályára.

HEFFLER TIBOR A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATBAN

„Kezdjük azzal, hogy az Újpest elleni döntetlen teljesen reális volt. Ugyan labdatartásban ők vitték a prímet, de igazi nagy helyzetek mi tudtunk kialakítani. Vendégeink más arcukat mutatták, mint eddig, és ez nem kedvezett nekünk. A fiúk odatették magukat, de a szombati játékunkban nem volt több. Pénteken Szombathelyre látogatunk, ahol a Haladás hazai pályán ragyogóan futballozik. Nagyon jó játékosai vannak. A magyar mezőnyben igen stabil csapatnak számító ellenféllel fogunk találkozni. Nekünk mindenképp javítanunk kell a játékunkon, hogy sikereket tudjunk elérni. Hajtós, küzdelmes meccsre számítok.

Kialakult egy stílusunk, amit azért nehéz kiismerni, mert belső tartalommal a játékosok töltik meg. Nagyrészt rajtuk múlik, hogy az adott napon éppen mit hozunk ki belőle. Meccseinket egyéniségek és a villanások döntik el. Bízom benne, hogy ezekből jut Szombathelyre is” – nyilatkozta a mai mérkőzésről a paksiak vezetőedzője, Csertői Aurél klubja hivatalos honlapjának.

Érdekesség, hogy a paksifc.hu még a várható kezdőcsapatba sorolja Heffler Tibort, akivel kapcsolatban tegnap jeleztük, Fehérvárra tart. Úgy tudjuk, szerződtetését rövidesen bejelentheti a Videoton.

A Haladás várható összeállítása: Rózsa – Schimmer, Dvorschák, Devecseri, Katona – Szakály, Iszlai – Gaál, Nagy O., Halmosi – Zamostny. Cserék: Mursits, Jagodics, Fehér, Németh M., Városi, Jancsó, Varga G.

A Paks várható összeállítása:
Molnár P. – Heffler T., Kovács G., Gévay, Báló – Kecskés T., Tamási Zs. – Könyves, Bertus, Bartha – Hahn. Cserék: Csernyánszki, Fiola, Kesztyűs, Kiss T., Nagy R., Lázok, Simon András

A csatár fizikai lemaradása miatt kihagyja a Paks elleni mai, hazai bajnokit. Ugyanakkor játékát az is akadályozza, hogy az egyik múlt heti edzésen megsérült a bokája, és azóta futóedzéseket végez.

Így csatárposzton továbbra is erősen hiányos a Haladás, hiszen a még mindig sérült Radó András sem szerepelhet. A támadó a sérüléséről és a jövőjéről is nyilatkozott klubja hivatalos honlapjának, s elmondta, továbbra sem dőlt el, hol folytatja a pályafutását.

„A kecskeméti meccsen csúsztam össze Ivan Lovriccsal, megfeszült a térdem – nyilatkozta a támadó a sérülésével kapcsolatban. – Utána másfél héttel mentem el orvoshoz, az MRI-vizsgálat megállapította, hogy meghúzódott a bal külső térdszalagom. Ugyan kaptam rá injekciót, de miután egyelőre nem javult, most Győrbe megyek egy másik orvoshoz. Kint vagyok az edzéseken, de külön kocogok, hiszen noha az egyenes irányú futásoknál nincs gondom, de ha labdába rúgok, vagy irányt változtatok, érzem a fájdalmat. Jelen állás szerint a pénteki, Paks elleni bajnokit ki kell hagynom.”

„Ami a jövőmet illeti, úgy tudom, korábban volt irántam külföldi érdeklődés, ami ugyan nem írásos, de komolynak tekinthető volt. Szívesen mentem volna, ám végül semmi sem lett az üzletből. Már csak pár nap van hátra az átigazolási szezonból, nem tudom, mi lesz velem, de ha maradok, mindent megteszek, hogy minél jobban szerepeljek a Haladással” – fogalmazott Radó.

Artner Tamás vezetőedző a haladas.hu-nak elmondta, a héten tesztelt szlovák válogatott középpályás Kamil Kopúnek meggyőzte a stábot, javasolják a szerződtetését. A szakember a Paks elleni meccsre is kitért.

„A paksi csapat tavalyi gerince együtt maradt, a távozókat pedig megfelelően pótolták. Rutinos együttes, amelyben nincs nagyon idős és nagyon fiatal futballista, a legtöbben huszonhárom-harminc év közöttiek. Masszív gárda, összerakott védekezéssel, amelyből gyorsan átmegy kontrákba. Utóbbihoz Kecskés, Báló, Bartha és Könyves személyében megvannak a megfelelő emberei. Egyik csapat erőssége sem a góllövés, így nem várható gólzáporos találkozó. Sokkal inkább taktikus, harcos meccsre számítok. Számunkra nagyon fontos a győzelem, mert hiába fejlődik a csapat, a gól hiányzik. Azt remélem, hogy ezúttal betalálunk, és úgy nyerünk, hogy nem kapunk gólt. Radó András, Medgyes Zoltán sérült, Fehér Zoltán már leülhet a kispadra” – mondta a szakember.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Gaál Bálint (Sopron), Hanzl Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Katona Máté (Sopron), Nagy Olivér (Paks), Tommaso Rocchi (olasz, szabadon igazolható, legutóbb Padova – Olaszország), Skriba Máté (Ajka – kölcsönből vissza), Varga Gábor (Sopron), Városi Viktor (PMFC), Zamostny Balázs (Újpest – kölcsönbe). Profi szerződést kaptak: Angyal Zsolt, Gyurján Márton, Jancsó András, Rácz Barnabás, Tihanyi Olivér és Tóth Martin
Távozott/távozhat: Beliczky Gergő (Gyirmót FC Győr – kölcsön után végleg), Bosnjak Predrag(Ferencváros), Guzmics Richárd (?), Halmai Ramon (MTK), Hanzl Máté (Mezőkövesd), Hrepka Ádám (MTK), Kalász Milán (Ajka?), Nagy I Gábor (Újpest), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza, majd Videoton), Tóth Péter (Pinkafeld – Ausztria)
Kiszemeltek: Andrij Jefremov (ukrán, legutóbb Dinamo Kijev – Ukrajna), Kamil Kopúnek (szlovák, Ravan Baki – Azerbajdzsán)

 

LABDARÚGÓ NB I, 6. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 29., péntek
19.00
Szombathelyi Haladás–MVM-Paksi FC (Duna)Solymosi Péter
Augusztus 30., szombat
16.30
Újpest FC–Budapest Honvéd (M1)Andó-Szabó Sándor
18.30
Pécsi MFC–Kecskeméti TEFábián Mihály
18.30
Nyíregyháza Spartacus–Lombard Pápa (Sport1)Iványi Zoltán
20.30
Videoton FC–Puskás Akadémia (Sport1)Kassai Viktor
Augusztus 31., vasárnap
16.30
MTK Budapest–Ferencváros (M1)Bognár Tamás
18.30
Győri ETO–Dunaújváros PASE (Sport2)Farkas Ádám
20.30
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC (Sport2)Vad II István

 

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 5 5 16–2 +14 15
2. Diósgyőri VTK 5 4 1 10–4 +6 13
3. Ferencvárosi TC 5 4 1 9–3 +6 12
4. MVM-Paks 5 3 2 9–1 +8 11
5. MTK Budapest 5 3 2 7–8 –1 9
6. Újpest FC 5 2 3 4–2 +2 9
7. Lombard Pápa FC 5 2 2 1 5–6 –1 8
8. Debreceni VSC-Teva 5 2 1 2 4–3 +1 7
9. Budapest Honvéd 5 2 3 5–6 –1 6
10. Győri ETO FC 5 1 1 3 5–7 –2 4
11. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 2–6 –4 4
12. Nyíregyháza Spartacus FC 5 1 1 3 3–9 –6 4
13. Pécsi MFC 5 3 2 5–10 –5 3
14. Puskás Akadémia FC 5 2 3 4–8 –4 2
15. Dunaújváros PASE 5 2 3 1–9 –8 2
16. Kecskeméti TE 5 1 4 4–9 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik