Haladás: Király Gábor kisfia lett a torna legjobb kapusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.25. 20:15
Rangos, nyolccsapatos labdarúgótornát nyert meg Szlovéniában a szombathelyi Illés Akadémia U12-es együttese.

Az Illés Akadémia mellett szlovén, szerb és osztrák csapatok vettek részt a maribori teremtornán, melyen a nyolc csapatot két négyes csoportba sorsolták.

A Németh Richárd és Nagy József által irányított szombathelyi fiatalok a házigazda Mariborral 1–1-et játszottak, a szintén szlovén NK Olimpiját 2–1-re legyőzték, míg a szerb Vojvodinától 3–1-re kikaptak, így második helyen jutottak tovább az elődöntőbe – írja a haladas.hu.

A legjobb négy között a szlovén Domzaléval a rendes játékidőben 1–1-re végeztek, majd szétlövés után a vasiak kerültek a fináléba, és csaphattak össze ismét a Vojvodinával.

A jó iramú, magas színvonalú döntőben Kállai Zoltán találatával a vasiak vezettek, de nyolc másodperccel a vége előtt a szerbek egyenlítettek. A szétlövésben a magyar csapat játékosai a három kísérletből kettőt értékesítettek, ezzel megnyerték a tornát.

A torna legjobb kapusának – rendhagyó módon – két játékost is megválasztottak, a szombathelyi Bögöly Barnabást és a magyar válogatott Király Gábor kisfiát, Király Mátyást, aki a fotó tanúsága szerint édesapjához hasonlóan mackónadrágban védett.

Király Gábor kisfia (alsó sor, balról az első) másodmagával a szlovéniai torna legjobb kapusa lett (Fotó: haladas.hu)
Király Gábor kisfia (alsó sor, balról az első) másodmagával a szlovéniai torna legjobb kapusa lett (Fotó: haladas.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik