Haladás: Illés Béla és cége az új többségi tulajdonos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 19:55
A szombathelyi polgármesteri hivatal sajtóközleményben tudatta: a közgyűlés 11 igen és 9 nem szavazat mellett megszavazta a Haladás labdarúgócsapatának tulajdonosi szerkezetváltásáról szóló előterjesztést. Ezzel a Halmill Kft. lesz a Szombathelyi Haladás többségi tulajdonosa.

„Több lehetőséget is átgondoltunk, mindenképp olyan megoldást kerestünk, amivel a Haladás és a város is csak nyerhet. Már egy ideje elkezdtük a tárgyalásokat. Első körben a szakmai hátteret kellett biztosítanunk. Ez ugyanis feltétele az anyagi támogatásoknak. A közgyűlés által is jóváhagyott, gazdaságilag minden szempontból megalapozott tőkeemelésnek köszönhetően a többszörös magyar válogatott Illés Béla által vezetett Halmill Kft. lett a többségi tulajdonos. Gazdasági szempontból olyan megoldást kerestünk, ami könyvvizsgálók által is igazoltan nem jár vagyonvesztéssel, ezért döntöttünk a törzstőke emelés mellett a tulajdonrész áruba bocsátása helyett. Úgy gondolom, a mostani döntés egy fontos lépés, hogy a csapat jövőjét hosszú távon mind szakmailag, mind anyagilag biztosítani tudjuk” – kommentálta a döntést Koczka Tibor, Szombathely sportért felelős alpolgármestere. A nyugat.hu beszámolója szerint a közgyűlésben hosszú és éles vita folyt, Czeglédy Csaba Koczka Tibort és Illés Bélát is kritikával illette eközben.Koczka Tibor, Szombathely sportért felelős alpolgármestere. A nyugat.hu beszámolója szerint a közgyűlésben hosszú és éles vita folyt, Czeglédy Csaba Koczka Tibort és Illés Bélát is kritikával illette eközben.

A városvezetők elé került belső vizsgálat megállapításai szerint a Haladás forráshiánnyal küzd, és az önkormányzat által biztosított támogatás nem elég a hosszú távú biztonságos működéshez. Az önkormányzat úgy véli, mostani döntésének köszönhetően biztosabbá válik a csapat szakmai és anyagi háttere.

A Halmill Kft. korábbi 44 százalékos részesedését 75 százalékra emelte. A cég két tulajdonosa Illés Béla és Halmai Gábor.

„A cél, hogy stabil középcsapattá váljon a Haladás és évről évre előrébb lépjen. Fontos számunkra a további minőségi futballisták szerződtetése mellett a jelenlegi csapattagok megtartása és az Illés Akadémia által kinevelt játékosok foglalkoztatása” – mondta a klub hivatalos honlapjának Illés Béla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik