Haladás: „Ha önerőből akarjuk megoldani, akkor kiesünk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 14:48
Sokáig versenyben volt az éremért, végül a hatodik helyen zárt az NB I-ben a Haladás labdarúgócsapata. A szombathelyiek játékoskeretében nagy mozgás várható a nyári átigazolási időszakban, az újjáépítés levezénylése arra az Artner Tamásra vár, aki jelölt volt az MLSZ RangAdó-gálán az év edzője kategóriában. A szakember szerint, ha önerőből akarják megoldani a távozók pótlását, akkor kiesnek.

„Bosnjak Predrag esetében nagyon kicsi az esély a maradásra, tudtommal kilencvenkilenc százalék, hogy távozik tőlünk, viszont nagyobb esélyt látok Radó András maradására, akiről jelenleg is zajlanak a tárgyalások, de csupán egyetlen konkrét érdeklődőről van tudomásom jelenleg, a Ferencvárosról – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Artner Tamás. – Halmosi Péter, Hrepka Ádám, Nagy Gábor és Tóth Péter ügyében még nincs végleges döntés, velük a vezetőség egyeztet a közös folytatásról. Simon Ádám kölcsönben volt nálunk, esetleg visszatérhet hozzánk, meglátjuk, mi a Palermo elképzelése a magyar légiósáról. Guzmics Richárd külföldi szerződésben gondolkodik, válogatott labdarúgóként erre reális esélye van, de ha mégsem jönne össze, akkor más magyar klubnál folytathatja, hiszen van érdeklődés az NB I-ből is.”Artner Tamás. – Halmosi Péter, Hrepka Ádám, Nagy Gábor és Tóth Péter ügyében még nincs végleges döntés, velük a vezetőség egyeztet a közös folytatásról. Simon Ádám kölcsönben volt nálunk, esetleg visszatérhet hozzánk, meglátjuk, mi a Palermo elképzelése a magyar légiósáról. Guzmics Richárd külföldi szerződésben gondolkodik, válogatott labdarúgóként erre reális esélye van, de ha mégsem jönne össze, akkor más magyar klubnál folytathatja, hiszen van érdeklődés az NB I-ből is.”

Eddig a távozók veretes névsora, ami szakmailag azért tűnik kezelhetetlennek, hiszen bő fél csapatra való stabil kezdőről van szó. Artner Tamásnak vélhetően új gárdát kell építenie a nyáron, a kérdés az: miből és hogyan – a kiváló utánpótlást biztosító akadémiájuk azért támpont lehet –, illetve mire lehetnek képesek a következő idényben.

„Egy-két játékost alighanem felhozunk az ifiből, vannak kölcsönbe adott játékosaink, akik a felkészülést velünk kezdik meg, és meglátjuk majd, hogy a megváltozott erősségű keretben milyen szerepet tölthetnek be. Ettől függetlenül alighanem az eladott játékosokból befolyó összegből a vezetőknek vissza kell forgatniuk valamennyit a csapat megerősítésre. Ilyen szintű játékosanyag-veszteséget önerőből nem lehet megoldani. Ha ezt bevállaljuk, akkor kiesünk. És akkor szakmailag azt is tudnunk kell kezelni, hogy akiket le tudunk szerződtetni, képességekben aligha érik el azt a szintet, amit a távozók egészben, összeszokottságban képviseltek. De ha mégis, akkor még a csapatépítésre is időt kell szánni, hogy összeálljon a kép az új fiúkkal.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők: Jagodics Márk (Ajka – kölcsönből vissza?), Kulcsár Kornél (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Bosnjak Predrag(Ferencváros ?), Guzmics Richárd (?), Halmosi Péter (?), Hrepka Ádám (?), Nagy Gábor (?), Radó András (Ferencváros ?), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, kölcsönből vissza?), Tóth Péter (?)
Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik