Haladás: az ügyvezető elismerte, egyeztettek a Lazióval

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 08:17
null
Az épülő szombathelyi stadion (Fotó: vaol.hu)
Mint arról beszámoltunk, olaszországi sajtóhírek szerint jó esély van arra, hogy a Lazio lesz a Haladás vendége a Rohonci úti stadionavatón. Még mielőtt a római klub szurkolói rohannának, hogy elővételben megvásárolják belépőiket az őszi gálamérkőzésre, muszáj aláhúzni, hogy egyelőre az avatóünnepség pontos időpontja sem ismert – de Szombathelyen nem tagadják, felvették a kapcsolatot a rómaiakkal.

 

„Klubunk vezetősége csakugyan felvette a kapcsolatot a Lazióval – ismerte el Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Egyelőre azonban egyezségről szó sincs, legfeljebb az olasz sajtó megelőlegezett bizalmáról. Tudni kell, hogy több neves európai együttessel is tárgyalunk. De az őszi nemzetközi menetrend miatt nem egyszerű ellenfelet találni, főleg, ha a kiszemelt csapat érdekelve lesz a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga küzdelmeiben is.”

Úgy tudni, hogy a szombathelyiek nem csak olasz csapato(ka)t kerestek meg, a szervezőmunka azonban még csak az elején tart. Jó ütemben halad a Haladás új stadionjának építése, de az átadás-átvétel pontos időpontja csak akkor lesz ismert, ha a kivitelezési munkálatok már a célegyenesben járnak.

Az őszig tehát még – a tervek szerint október végéig – a vasiak a soproni albérletükben játsszák hazai mérkőzéseiket (az MLSZ adatbankjában az október 14-én esedékes Haladás–Bp. Honvéd mérkőzés helyszíneként a soproni stadion szerepel, míg a Hali következő hazai bajnokijánál, a november 4-i Haladás–Paks meccsnél már a szombathelyi Haladás Stadiont írták be helyszínnek).

A zöld-fehérek idáig meglehetősen aktívak voltak az átigazolási piacon: tudatosan, posztra igyekeztek erősíteni. A próbajátékon szereplő két külföldi labdarúgó, az ukrán Oleh Majik és az olasz Antonio Rozzi sorsa azonban még nem dőlt el.

„Rengeteg játékost megnéztünk már, és mindketten a jobbak közé tartoznak – mondta Tóth Miklós. – Az ember azonban úgy van vele, hogy szeretne még jobbat. Holott tisztában van vele, hogy nehéz újabb Illés Bélát vagy Kenesei Krisztiánt találni. Fiatal játékosaink már bebizonyították, hogy nagy értékei a csapatnak. Ezért elsősorban kész labdarúgót, labdarúgókat keresünk a piacon. Mivel szeretnénk megfelelni az MLSZ előírásainak, nem mindegy, hogy a légiósoknak fenntartott helyeket kikkel töltjük be. Kedden összeülünk a vezetőséggel, és remélem, mielőbb tisztán látjuk, hogyan alakul a végleges keretünk."



NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Miroszlav Grumics (szerb-magyar, Kozármisleny), Németh Milán (Soproni VSE), Pinte Patrik (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia), Simon Ádám (Videoton, legutóbb kölcsönben Gyirmót FC Győr), Tóth Benjamin (SV Austria, Salzburg – Ausztria), Tóth Dávid (Soproni VSE)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Leandro Martínez (olasz-argentin, MTK Budapest), Medgyes Zoltán (Dorog), Petró Balázs (Budaörs), Tóth Martin (Dorog), Török Milán (Szolnok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Oleh Majik (ukrán, Cserkaszkij Dnyipro – Ukrajna, szabadon igazolható, próbajáték), Antonio Rozzi (olasz, Lazio – Olaszország, legutóbb kölcsönben Lupa Roma – Olaszország, próbajáték)
Távozók: Gajdos Zsolt (Nyíregyháza, szabadon igazolhatóként), Hidvégi Sándor (szabadon igazolható), Iszlai Bence (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: DVSC, Újpest, Vasas), Katona Máté (Szeged 2011), Molnár Márk (Soproni VSE), Nagy Patrik (soproni kölcsön után Gyirmót), Sjoerd Overgoor (holland, szabadon igazolható), Szasa Popin (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Angyal Zsolt
(zalaegerszegi kölcsön után Soproni VSE), Fehér Zoltán (Soproni VSE), Garda Géza (Soproni VSE), Gyürki Gergő (Soproni VSE), Soós Bence (Soproni VSE), Szellák Soma (Soproni VSE), Tóth Martin (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ezequiel Calvente (spanyol, Békéscsaba)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik