HIRDETÉS
HIRDETÉS
PÓR KÁROLY
PÓR KÁROLY
2018.01.06 12:49 Frissítve: 2018.01.06 13:45

Haladás: a veretlen BL-csoportgyőztes hívta Kiss Tamást

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint decemberben jelentős érdeklődés mutatkozott a Haladás U-válogatott támadója, Kiss Tamás iránt. Úgy tudjuk, hogy a BL-ben veretlenül, első török csapatként csoportgyőztes Besiktas és a szintén BL-nyolcaddöntős, ukrán Sahtar Doneck már meg is hívta a tehetséget egy amolyan „ismerkedésre” – értesülésünket a szombathelyi klub ügyvezetője, Tóth Miklós is megerősítette.

HIRDETÉS
Kiss Tamás különösen a Ferencváros elleni győztes góljával hívta fel magára a figyelmet (Fotó: Török Attila)

 

 MÉSZÁROS VISSZATÉR A LOKIHOZ
A Haladásnál várható téli játékosmozgásokkal kapcsolatban Tóth Miklós elmondta, továbbra is tárgyalnak a DVSC-vel Karol Mészáros ügyében, akinek lejárt a kölcsönszerződése Szombathelyen. Mivel egyelőre nem tudtak megegyezni a Debrecennel a végleges szerződtetéséről, így vissza kell térnie a Lokihoz, de a Haladásnál még nem mondtak le róla, az egyeztetések folytatódnak. Továbbá az ügyvezető megerősítette korábbi nyilatkozatát: Devecseri Szilárd, Jánvári Gábor, Tóth Benjámin és Tóth Dávid távozhat a téli szünetben, kölcsönadhatják őket.

„Kiss Tamás iránt valóban sok klubtól érdeklődtek az előző hónapban, és az is igaz, hogy voltak olyan csapatok, amelyektől közvetítőkön keresztül konkrét meghívást is kapott ismerkedésre. A Besiktas és a Sahtar Doneck nevében például már arról érdeklődtek, hogy mikorra küldjék a repülőjegyet” – erősítette meg a Nemzeti Sport Online értesülését Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője.

A sportvezető megkeresésünkre ugyanakkor elmondta, Michal Hipp vezetőedző, illetve a klub sem szeretné, ha Kiss Tamás minden héten úton lenne különböző csapatokhoz, hiszen tavasszal számítanak rá Szombathelyen a bennmaradásért vívott küzdelemben.

„Másrészről egyeztettünk Kiss Tamással és a szüleivel is, és ők is azon a véleményen voltak, hogy most nem erőltetnék a külföldi lehetőségeket. Azért sem, mert az iránta érdeklődő legtöbb klubnál először még várhatóan csak a korosztályos csapatoknál kapna lehetőséget, márpedig az NB I-es mérkőzések, amik tavasszal várnak rá, jobban szolgálják a fejlődését, mintha a török vagy az ukrán U19-es bajnokságban szerepelne. A pályafutása szempontjából a tavaszi idény meghatározó lehet, ha a magyar élvonalban folyamatosan jó teljesítményt tud nyújtani, akkor alighanem még jobb lehetőségek közül választhat majd” – fogalmazott Tóth Miklós.

 
Az NB I-es csapatok téli átigazolásai
 Az NB I-s csapatok téli felkészülési programja

A szombathelyi elöljáró szerint a mostani, felfokozott érdeklődés annak köszönhető, hogy a nagyobb európai kluboknál elsősorban a 18 év körüli, vagy annál is fiatalabb játékosokat figyelik kiemelten, és ha ebben a korosztályban feltűnik egy tehetség, aki a felnőtt élvonalban gólokat szerez, akkor szeretnének közelebbről megismerkedni vele. Már csak azért is, mert ha szerződtetik és 21 év alatt három évet lehúz ugyanannál a klubnál, akkor onnantól a nemzetközi szabályozás értelmében már saját nevelésű játékosnak számít.

Kiss az ősszel nyolc bajnokin, 586 perc alatt három góllal hívta fel magára a figyelmet, különösen a Ferencváros elleni, győztes gólja maradt emlékezetes, amelyet több szavazáson is jelöltek az ősz legszebb találatai közé.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Karol Mészáros (szlovákiai, DVSC)
Távozók: Leandro Martínez (olasz-argentin, visszavonul)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Karol Mészáros (szlovákiai, DVSC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Devecseri Szilárd, Jánvári Gábor, Kiss Tamás (érdeklődtek iránta: Besiktas – Törökország, Sahtar Doneck – Ukrajna), Tóth Benjámin, Tóth Dávid

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.23 11:01:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dibusz Dénes és Nagy Gergely is tehetetlennek érezte magát – káprázatos gólok nyomában.

2018.10.21 23:52:18

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Benne van a magyar lábakban.

2018.10.20 20:16:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Feczkó Tamás: Ennyi labdát az elmúlt tíz fordulóban nem szórtunk el, mint az első tíz percben.

2018.10.20 13:44:13

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

Hegedűs csodagólja döntött, megszakadt a Ferencváros 22 mérkőzéses bajnoki veretlensége.

2018.10.20 13:19:13

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Hátrányból fordítva győzedelmeskedett idegenben Kuttor Attila csapata.

HIRDETÉS
HIRDETÉS