HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.05 17:28 Frissítve: 2018.07.05 17:49

Haladás: a tavasszal László Csabáékat erősítő dán támadó aláírt

A labdarúgó NB I-re készülő Haladás bejelentette Emil Lyng érkezését. A 28 éves dán támadó legutóbb a skót Dundee Unitedben játszott.

HIRDETÉS

 

A szombathelyiek beszámolója szerint Lyng csütörtök délben érkezett meg Bécsbe, majd az orvosi vizsgálatok után aláírta 1+1 évre szóló megállapodását a Haladással.

„Tavasszal László Csaba játékosa volt a Dundee Unitedben, a tréner csupa jót mondott róla, de természetesen egyébként is informálódtunk a játékosról – idézi a haladas.hu Tóth Miklós ügyvezetőt. – Bízunk benne, hogy nagy segítségére lesz csapatunknak. Újabb távozónk is van, Lévay Gergely szerződése lejárt, osztrák alacsonyabb osztályban folytatja pályafutását. A kölcsönben futballozó játékosaink iránt nagy az érdeklődés, Angyal Zsolt Újpesten szerepel próbajátékon, Tóth Martint több csapat is vinné.”

Az 1989 augusztusában született Lyng – aki korábban szerepelt a dán korosztályos válogatottakban – a csatárok mögött és a széleken is bevethető. Profi pályafutását szülőhazájában az AGF-nél kezdte, majd a Lille szerződtette, s futballozott Belgiumban, Svájcban és Izlandon is. Idén tavasszal a László Csaba által irányított, skót másodosztályú Dundee United játékosa volt. A skót együttes színeiben tíz tétmérkőzésen összesen egy gólt szerzett.

Lyng a dán élvonalban 71 találkozón ötször volt eredményes és hét gólpasszt adott. A francia első osztályban ötször lépett pályára, az Európa-liga főtábláján nyolcszor.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL**
Érkezők: Jurij Habovda (ukrán, Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Emil Lyng (dán, Dundee United – Skócia, szabadon igazolhatóként), Tamás László (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Priskin Tamás (FTC)
Kölcsönből visszatérők: Szellák Soma (Dorog, ?), Winkler András (Mosonmagyaróvári TE, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bolla Gergő, Kovalovszki Máté
Kiszemeltek:
Távozók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Lévay Gergely (szabadon igazolható), Polgár Kristóf (lejárt a szerződése, szabadon igazolható, érdeklődik iránta: MTK), David Joel Williams (ausztrál, szabadon igazolható), Stef Wils (belga, a profi labdarúgást abbahagyta, Koninklijke Lyra-Lierse Berlaar – Belgium) 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Myke Bouard Ramos (brazil, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Angyal Zsolt (soproni kölcsön után Újpest), Tóth Martin
**Az alacsonyabb osztályú partnercsapatnak (FTC: Soroksár, PAFC: Csákvár, Haladás: Sopron) kölcsönadott játékosok nem szerepelnek listánkban, csak akkor tüntetjük fel őket, ha csatlakoznak anyaegyesületük keretéhez

Emil Lyng bemutatkozó videója:

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 21:57:40

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Lassan elérünk oda, ahol egyszer már voltunk.

2018.11.16 23:47:28

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Kommentre” kész volt a drukker – fél évszázaddal ezelőtt is. A Népsport pedig vette a bátorságot, s 1968 novemberében meghirdette: „Szerkesszen velünk!”

2018.11.14 18:28:49

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Aláírták az üzemeltetési szerződést, extra programokkal várják a szurkolókat az új stadionban.

2018.11.13 22:04:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megerősítették az izomzatot, hogy átvegye a szalagok szerepét.

2018.11.13 12:04:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Rózsa Dániel 2016-ban Djuricin 11-esét is kifogta. A Vidi mintha nem ugyanaz a csapat lenne a kupameccsek után.

HIRDETÉS
HIRDETÉS