nemzetisport.hu 2018.07.05 17:28 Frissítve: 2018.07.05 17:49

Haladás: a tavasszal László Csabáékat erősítő dán támadó aláírt

A labdarúgó NB I-re készülő Haladás bejelentette Emil Lyng érkezését. A 28 éves dán támadó legutóbb a skót Dundee Unitedben játszott.

 

A szombathelyiek beszámolója szerint Lyng csütörtök délben érkezett meg Bécsbe, majd az orvosi vizsgálatok után aláírta 1+1 évre szóló megállapodását a Haladással.

„Tavasszal László Csaba játékosa volt a Dundee Unitedben, a tréner csupa jót mondott róla, de természetesen egyébként is informálódtunk a játékosról – idézi a haladas.hu Tóth Miklós ügyvezetőt. – Bízunk benne, hogy nagy segítségére lesz csapatunknak. Újabb távozónk is van, Lévay Gergely szerződése lejárt, osztrák alacsonyabb osztályban folytatja pályafutását. A kölcsönben futballozó játékosaink iránt nagy az érdeklődés, Angyal Zsolt Újpesten szerepel próbajátékon, Tóth Martint több csapat is vinné.”

Az 1989 augusztusában született Lyng – aki korábban szerepelt a dán korosztályos válogatottakban – a csatárok mögött és a széleken is bevethető. Profi pályafutását szülőhazájában az AGF-nél kezdte, majd a Lille szerződtette, s futballozott Belgiumban, Svájcban és Izlandon is. Idén tavasszal a László Csaba által irányított, skót másodosztályú Dundee United játékosa volt. A skót együttes színeiben tíz tétmérkőzésen összesen egy gólt szerzett.

Lyng a dán élvonalban 71 találkozón ötször volt eredményes és hét gólpasszt adott. A francia első osztályban ötször lépett pályára, az Európa-liga főtábláján nyolcszor.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL**
Érkezők: Jurij Habovda (ukrán, Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Emil Lyng (dán, Dundee United – Skócia, szabadon igazolhatóként), Tamás László (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Priskin Tamás (FTC)
Kölcsönből visszatérők: Szellák Soma (Dorog, ?), Winkler András (Mosonmagyaróvári TE, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bolla Gergő, Kovalovszki Máté
Kiszemeltek:
Távozók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Lévay Gergely (szabadon igazolható), Polgár Kristóf (lejárt a szerződése, szabadon igazolható, érdeklődik iránta: MTK), David Joel Williams (ausztrál, szabadon igazolható), Stef Wils (belga, a profi labdarúgást abbahagyta, Koninklijke Lyra-Lierse Berlaar – Belgium) 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Myke Bouard Ramos (brazil, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Angyal Zsolt (soproni kölcsön után Újpest), Tóth Martin
**Az alacsonyabb osztályú partnercsapatnak (FTC: Soroksár, PAFC: Csákvár, Haladás: Sopron) kölcsönadott játékosok nem szerepelnek listánkban, csak akkor tüntetjük fel őket, ha csatlakoznak anyaegyesületük keretéhez

Emil Lyng bemutatkozó videója:

2019.04.24 23:48:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.24 14:39:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Sokáig kiegyenlített volt a párharc, de a Honvéd végül biztosan nyert idegenben is.

2019.04.23 19:40:46

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Sokan ebből a klubból élnek, én ezért a klubért halok. Én még akkor is itt leszek, amikor jó néhányan már nem.”

2019.04.23 22:11:19

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A magyar élvonal meccseinek nézőszáma finom emelkedést mutat

2019.04.23 19:43:33

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA

A parázs hangulatú mérkőzésen három góllal nyert a vendégcsapat Debrecenben.