HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.12 13:31 Frissítve: 2018.03.13 07:09

Hajdú B. István a nevében lévő B történetéről is mesélt

„Eredetileg nincs benne a nevemben. Amikor a tévéhez kerültem, akkor ott dolgozott még egy másik Hajdú István is, és ő kért meg, hogy valahogy különböztessük meg egymást. Ez lehetett volna bármilyen betű. Egyébként minden hivatalos papíron b nélkül szerepelek” – válaszolta újságírói kérdésre Hajdú B. István abban az interjúban, amelyet a Székelyhon készített a sportriporterrel a minap.

HIRDETÉS
Hajdú B. István a Szepesi-díj átvételekor a névadóval (Fotó: Nemzeti Sport, 2016)

 

„A jó sportközvetítés mindig egy magyar siker is egyben” – érzékeltette Hajdú B. István, mi az egyik fontos feltétele annak, hogy egy-egy „aranyköpése” emlékezetes maradjon.

„1996 óta minden nyári olimpián ott vagyok, közvetítettem vízilabda magyar olimpiai bajnoki címet Athénból, Pekingből – idézi a szekelyhon.ro Hajdút. – A riporter pályafutásának csúcsa az, ha magyar olimpiai bajnoki címet közvetíthet. A futball a sportágam, ott minket nem ért olyan sok siker. A Fradi és a Debrecen anno bejutott a Bajnokok Ligájába, de egyértelműen a 2016-os Európa-bajnokság volt az, amire az ember nagyon szívesen visszagondol, mert jól szerepeltünk és nagyszerű futballmeccsek voltak.”

Kérdésre válaszolva a sportriporter elmondta: Erdélyben, Székelyföldön még nem járt, Bukarestben is csak sportközvetítés miatt. „Erdély nem olyan hely, ahol át kellene rohanni, majd egyszer inkább magánúton nézném meg, amikor egy-két hetet rá tudok szánni.”

A nyári labdarúgó-világbajnokság kommentátori csapatába válogatott Hajdú B. Istvánt a példaképeiről is kérdezték.

„Senkire nem akartam igazán hasonlítani. Vitraybb a Vitraynál vagy knézybb a Knézynél nem lehetett lenni. Az én időmben volt 8-10 sportriporter, és mindenkitől el lehetett lesni valamit. Szerencsére sokukat személyesen is ismerhettem, és be tudtam építeni saját munkamódszereimbe azokat a dolgokat, amiket tőlük tanultam.”

S hogy mit üzen az erdélyi, székelyföldi magyar sportkedvelőknek?

„Nehéz, mert én nem tudom, milyen nekik átélni egy érzelemdús magyar sikert, eseményt, mert nem vagyok ott, nem oda születtem. Az a legfontosabb, hogy próbáljanak a magyarságukból minél többet megtartani, bármilyen körülmények között is kell élniük. Mindig meghatottsággal hallom, hogy a kárpátaljaiak, a felvidékiek vagy akár az erdélyiek magyarul nézik a közvetítéseket, és nekik is milyen sokat jelent egy Dzsudzsák- vagy egy Gera-gól. Úgyhogy elsősorban további sok-sok élményt kívánok nekik.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 23:46:31

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Honvéd nála az egyik legértékesebb márka.

2018.09.23 12:41:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hrabina Alex „kivédte a Vidi támadóinak a szemét”, ám a fehérváriak így is két góllal jobbnak bizonyultak.

2018.09.22 14:07:52

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (közvetítés)

A Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában kétgólos sikert aratott a Rebrov-csapat.

2018.09.22 08:55:20

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Utoljára gyúlnak ki a fények a stadionban, amely Puskás Ferenc és Bozsik József otthona volt.

2018.09.21 23:32:59

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Egy korszak zárul le a Honvéd történelmében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS