HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.12 13:31 Frissítve: 2018.03.13 07:09

Hajdú B. István a nevében lévő B történetéről is mesélt

„Eredetileg nincs benne a nevemben. Amikor a tévéhez kerültem, akkor ott dolgozott még egy másik Hajdú István is, és ő kért meg, hogy valahogy különböztessük meg egymást. Ez lehetett volna bármilyen betű. Egyébként minden hivatalos papíron b nélkül szerepelek” – válaszolta újságírói kérdésre Hajdú B. István abban az interjúban, amelyet a Székelyhon készített a sportriporterrel a minap.

HIRDETÉS
Hajdú B. István a Szepesi-díj átvételekor a névadóval (Fotó: Nemzeti Sport, 2016)

 

„A jó sportközvetítés mindig egy magyar siker is egyben” – érzékeltette Hajdú B. István, mi az egyik fontos feltétele annak, hogy egy-egy „aranyköpése” emlékezetes maradjon.

„1996 óta minden nyári olimpián ott vagyok, közvetítettem vízilabda magyar olimpiai bajnoki címet Athénból, Pekingből – idézi a szekelyhon.ro Hajdút. – A riporter pályafutásának csúcsa az, ha magyar olimpiai bajnoki címet közvetíthet. A futball a sportágam, ott minket nem ért olyan sok siker. A Fradi és a Debrecen anno bejutott a Bajnokok Ligájába, de egyértelműen a 2016-os Európa-bajnokság volt az, amire az ember nagyon szívesen visszagondol, mert jól szerepeltünk és nagyszerű futballmeccsek voltak.”

Kérdésre válaszolva a sportriporter elmondta: Erdélyben, Székelyföldön még nem járt, Bukarestben is csak sportközvetítés miatt. „Erdély nem olyan hely, ahol át kellene rohanni, majd egyszer inkább magánúton nézném meg, amikor egy-két hetet rá tudok szánni.”

A nyári labdarúgó-világbajnokság kommentátori csapatába válogatott Hajdú B. Istvánt a példaképeiről is kérdezték.

„Senkire nem akartam igazán hasonlítani. Vitraybb a Vitraynál vagy knézybb a Knézynél nem lehetett lenni. Az én időmben volt 8-10 sportriporter, és mindenkitől el lehetett lesni valamit. Szerencsére sokukat személyesen is ismerhettem, és be tudtam építeni saját munkamódszereimbe azokat a dolgokat, amiket tőlük tanultam.”

S hogy mit üzen az erdélyi, székelyföldi magyar sportkedvelőknek?

„Nehéz, mert én nem tudom, milyen nekik átélni egy érzelemdús magyar sikert, eseményt, mert nem vagyok ott, nem oda születtem. Az a legfontosabb, hogy próbáljanak a magyarságukból minél többet megtartani, bármilyen körülmények között is kell élniük. Mindig meghatottsággal hallom, hogy a kárpátaljaiak, a felvidékiek vagy akár az erdélyiek magyarul nézik a közvetítéseket, és nekik is milyen sokat jelent egy Dzsudzsák- vagy egy Gera-gól. Úgyhogy elsősorban további sok-sok élményt kívánok nekik.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.10 22:38:23

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Értesüléseink szerint a BATE játékosa mellett egy ukrán középpályás ügyében is folynak az egyeztetések.

2018.12.10 16:28:50

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az olasz a forduló legjobbja, Böde a legbosszúsabb lecserélt, lánykérés és balhé Újpesten – legek.

2018.12.09 22:48:47

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szomorú, de a mostani Haladás a mostani produkciójával a helyén van.

2018.12.09 12:31:29

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Felcsútról menesztetett szakember az utolsó nyilatkozatát adta a PAFC edzőjeként – mestermérlegek.

2018.12.08 22:56:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szerhij Rebrov komolyan veszi a futballunkat.

HIRDETÉS

HIRDETÉS
HIRDETÉS