Győri ETO: télen két válogatott támadó is távozhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.07. 07:01
A Győri ETO labdarúgócsapatával kapcsolatban az már egy ideje nyílt titok, hogy a salvadori válogatott Rafael Burgos több játéklehetőségre vágyik, ezért télen távozni szeretne a klubtól. Hasonló a helyzet az ugyancsak válogatott észt támadóval, Tarmo Kinkkel, aki a Nemzeti Sport értesülései szerint már a vasárnapi, Haladás elleni bajnokin sem lép pályára – hazautazott.

Miközben a diósgyőri győzelemmel és a Kaposvár elleni kupatovábbjutással egyre inkább magára találni látszik az ETO, érdekesen alakul Tarmo Kink sorsa. Az év elején még fanfárok kísérték az észt válogatott labdarúgó diadalmas visszatérését, csakhogy a sikeres tavaszt annál talányosabb ősz követte. Tarmo Kink sorsa. Az év elején még fanfárok kísérték az észt válogatott labdarúgó diadalmas visszatérését, csakhogy a sikeres tavaszt annál talányosabb ősz követte.

A Győr bajnoki címéből a légiós is kivette a részét, az idei szezonban azonban szeptember 28-án, Kecskeméten lépett utoljára pályára bajnokin a mindössze egy gólig jutó csatár. Azóta eltelt hét meccs, a Győr mindannyiszor nélküle szerepelt, és úgy tudjuk, az utolsó bajnoki előtt haza is engedte a klub a nagy reményekkel igazolt, de keveset produkáló játékost. Lehet, hogy ezzel véget is ért Tarmo Kink második győri korszaka? Távozása már csak azért is valószínűsíthető, mert ő csak kölcsönbe érkezett az olasz Varesétől, így várhatóan vissza is tér a Serie B-ben szereplő gárdához.

Persze a támadószekcióban van kiből válogatnia Pintér Attila vezetőedzőnek, ott van például a salvadori Rafael Burgos, aki nem sokkal nyári érkezését követően egyszer már majdnem továbbállt Diósgyőrbe. Akkor a támadó anyaegyesülete, az osztrák SV Ried közbeszólt – Győrben ő is kölcsönben szerepel. Azóta azonban alig játszott az ETO-ban, négy meccsen mindössze 157 perc jutott neki és egy gólpassz került a neve mellé – aligha ezért igazolták. A 25 éves válogatott futballista korábban salvadori lapoknak elmondta, több lehetőségre vágyik, ezért távozhat.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:
Távozott/távozhat:Tarmo Kink (észt, Varese – Olaszország, kölcsönből vissza),
Rafael Burgos (salvadori, ?)
Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik