nemzetisport.hu 2013.12.07 07:01 Frissítve: 2014.12.07 01:34

Győri ETO: télen két válogatott támadó is távozhat

A Győri ETO labdarúgócsapatával kapcsolatban az már egy ideje nyílt titok, hogy a salvadori válogatott Rafael Burgos több játéklehetőségre vágyik, ezért télen távozni szeretne a klubtól. Hasonló a helyzet az ugyancsak válogatott észt támadóval, Tarmo Kinkkel, aki a Nemzeti Sport értesülései szerint már a vasárnapi, Haladás elleni bajnokin sem lép pályára – hazautazott.

 

Miközben a diósgyőri győzelemmel és a Kaposvár elleni kupatovábbjutással egyre inkább magára találni látszik az ETO, érdekesen alakul Tarmo Kink sorsa. Az év elején még fanfárok kísérték az észt válogatott labdarúgó diadalmas visszatérését, csakhogy a sikeres tavaszt annál talányosabb ősz követte.

 
Hamarosan itt a téli átigazolási időszak – kövesse velünk a legfrissebb híreket!

A Győr bajnoki címéből a légiós is kivette a részét, az idei szezonban azonban szeptember 28-án, Kecskeméten lépett utoljára pályára bajnokin a mindössze egy gólig jutó csatár. Azóta eltelt hét meccs, a Győr mindannyiszor nélküle szerepelt, és úgy tudjuk, az utolsó bajnoki előtt haza is engedte a klub a nagy reményekkel igazolt, de keveset produkáló játékost. Lehet, hogy ezzel véget is ért Tarmo Kink második győri korszaka? Távozása már csak azért is valószínűsíthető, mert ő csak kölcsönbe érkezett az olasz Varesétől, így várhatóan vissza is tér a Serie B-ben szereplő gárdához.

Persze a támadószekcióban van kiből válogatnia Pintér Attila vezetőedzőnek, ott van például a salvadori Rafael Burgos, aki nem sokkal nyári érkezését követően egyszer már majdnem továbbállt Diósgyőrbe. Akkor a támadó anyaegyesülete, az osztrák SV Ried közbeszólt – Győrben ő is kölcsönben szerepel. Azóta azonban alig játszott az ETO-ban, négy meccsen mindössze 157 perc jutott neki és egy gólpassz került a neve mellé – aligha ezért igazolták. A 25 éves válogatott futballista korábban salvadori lapoknak elmondta, több lehetőségre vágyik, ezért távozhat.   

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A GYŐRI ETO-NÁL
Érkezők:
Távozott/távozhat: Tarmo Kink (észt, Varese – Olaszország, kölcsönből vissza),
Rafael Burgos (salvadori, ?)
Kiszemeltek:

 

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

2020.03.29 23:36:50

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„Amit ezen a mérkőzésen látni lehetett, az felülmúlta minden néző várakozását.”

2020.03.29 14:45:53

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Egy pillanatra meg lehet állni, de még várnék a visszatekintéssel.”

2020.03.27 16:29:43

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

A nehéz időkben a korábbi válogatott középpályás Pécelen igyekszik magát hasznossá tenni.