nemzetisport.hu 2020.08.03 19:53 Frissítve: 2020.08.04 10:17

Gyász: a Honvéd volt tulajának köze lehet a volt megyei főügyész öngyilkosságához?

Mint ismert, vasárnap hajnalban öngyilkos lett dr. Nánási László, Bács-Kiskun megye korábbi főügyésze, akit tavaly november közepén mentettek fel tisztségéből. A hírt a Pesti Srácok közölte. A sajtóban felvetődött annak a lehetősége, hogy Nánási menesztéséhez köze lehetett a Budapest Honvéd korábbi tulajdonosa, az olasz Piero Pini elleni büntetőügynek.

Piero Pini, a Honvéd korábbi tulajdonosa (Fotó: Nemzeti Sport, archív)

 

Miután a legfőbb ügyésznek nem kell indokolnia az olyan személyi döntéseit, mint amilyen Nánási és helyettese tavaly novemberi menesztése volt, ezért hivatalos magyarázat nélkül maradt a Bács-Kiskun megyei főügyész, dr. Nánási László és helyettese felmentése. Ugyanakkor a Hírklikk és a PS is megemlíti, hogy annak köze lehetett Piero Pini, az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a Hungary Meat Kft. tulajdonosa elleni büntetőügyhöz.

Az olasz üzletemberről tavaly márciusban lapunk is megírta, hogy milliárdos költségvetési csalással gyanúsítja őt és két társát a NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatósága, és emiatt a NAV nyomozói őrizetbe is vették.

Pini 2003–2006 között volt a Budapest Honvéd tulajdonosa, az ő regnálása alatt került a kispestiekhez többek között Genito, Miro és Benjamin, akik egyaránt jól teljesítettek a klubnál, de mellettük szekérderéknyi „futottak még” kategóriába tartozó légiós is érkezett a csapathoz, majd gyakran hamar távoztak is a klubtól.

Pini tulajdonosi időszaka alatt rendszeresek voltak a fizetési gondok Kispesten, és a tulajdonos szintén gyakran váltotta az edzőket a csapat élén. A patinás klubot 2006 nyarán Dunaújvárosba akarta költöztetni, ám végül a szurkolók tiltakozása miatt ez meghiúsult, és tulajdonostársa, Kiss Zsolt vette meg a tulajdonrészét, majd néhány héttel később George F. Hemingway lett a Bp. Honvéd FC többségi tulajdonosa.

Az olasz üzletember a Honvédnál történt szerepvállalását megelőzően a kaposvári férfi röplabdacsapatnál is felbukkant támogatóként.

2020.09.25 16:13:19

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen góllal jobbak voltak a felcsútiak a mezőkövesdieknél, Baluta gólja döntötte el a rangadót.

2020.09.24 09:45:22

Labdarúgó NB I M. G.

A Honvédnak lyukas védelmét kell befoltoznia az Újpest ellen, Pakson először irányít Bognár György.

2020.09.21 17:05:20

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Megnéztük, mire mentek az NB I-ben az elmúlt két évtized meghatározó válogatott játékosai.

2020.09.20 14:26:41

Labdarúgó NB I H. D.

Nikolics Nemanja duplázott, Márton Gábor csapata könnyedén továbbjutott a legjobb 64 közé.