Gondban a Fradi: Shorték nem lehetnek vezetőedzők

Vágólapra másolva!
2010.02.24. 12:11
null
Shorték bajban vannak (Fotó: Czagány Balázs - archív)
Címkék
Nagy bajban van a Ferencváros a hétvégi bajnoki rajt előtt: a Magyar Labdarúgó-szövetség beszámolója szerint  Craig Short és Ron Reid sem nyert felvételt az angliai pro licences edzői tanfolyamra, így egyikük sem lehet a zöld-fehérek vezetőedzője.

Megérkezett az angol Labdarúgó-szövetség (FA) edzőképzésért felelős vezetőjének levele, amelyből kiderült, hogy sem a Ferencváros vezetőedzői posztjára kiszemelt Craig Short, sem egyik segítője, a szintén angol Ron Reid nem nyert még a hazájában felvételt pro licences tanfolyamra – adta hírül az mlsz.hu.

Ez azt jelenti, hogy nem felelnek meg azoknak a minimális előírásoknak sem, amelyek kötelező érvényűek a Soproni Ligában szereplő csapatok esetében. Minderről Bordás György, az MLSZ főtitkára írásban tájékoztatta az Üllői úti klubot.

Pálfai Károly, az FTC sajtóreferense a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, hogy Igaz András technikai igazgató és a szakmai stáb jelenleg a kialakult helyzetről tárgyal, és átnézik, milyen papírok hiányoznak, amelyek miatt nem igazolták vissza a két szakember felvételét a tanfolyamra.

Emlékezhetünk: Bobby Davison is úgy dolgozott a Fradinál, hogy még nem végezte el a szükséges tanfolyamot, de elkezdte – az eredeti tervek szerint most is ez lett volna a megoldás.  

Az MLSZ korábbi beszámolója szerint az is egy lehetőség, hogy a Fradi alkalmaz valakit, akinek van megfelelő papírja (korábban arról lehetett hallani, s erről írtunk is, hogy Hevesi Tamást vagy ifjabb Albert Flóriánt bevonhatják a munkába).

TUBOLLYAL TÁRGYAL A FRADI
 

A 100% Fradi információi szerint házon belül oldja meg a Ferencváros az edzőkérdést: mint arról beszámoltunk, Craig Short és Ron Reid sem nyert felvételt az angliai pro licences edzői tanfolyamra, így egyikük sem lehet a zöld-fehérek vezetőedzője. Dave McCarthy elmondta, a klub Tuboly Frigyessel tárgyal.

„A mai napon az MLSZ állásfoglalása alapján a Ferencváros vezetősége megkezdte a tárgyalásokat, hogy a kialakult edzőkérdést az első bajnoki mérkőzésig megoldja. Átmeneti megoldásként a Ferencváros vezetősége tárgyalásokat folytat Tuboly Frigyessel, az FTC utánpótlásedzőjével" – nyilatkozta Dave McCarthy, a Ferencváros futball szakmáért felelős igazgatója a 100% Fradinak.


„A problémát így mindenképpen házon belül oldjuk meg, amelynek eredményéről a pénteki nap folyamán adunk részletes tájékoztatást. Olyan edzővel állapodunk meg, aki a képzettségét adja az MLSZ által támasztott adminisztratív feltételekhez, de a szakmai munkáért továbbra is a Craig Short, Ron Reid páros a felelős" – tette hozzá McCarthy.


Tuboly a Ferencváros U19-es együttesét irányítja, rajta kívül ifjabb Albert Flórián is rendelkezik a pro licences oklevéllel, így az ő neve is felmerülhet megoldásként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik