George F. Hemingway: Jó úton járunk, ebben biztos vagyok

Vágólapra másolva!
2012.10.26. 13:42
null
George F. Hemingway biztos benne, hogy jó úton jár a csapata (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
Csak úgy özönlenek a témák Kispesten, ezért megkértük George F. Hemingwayt, a Budapest Honvéd tulajdonosát, válaszoljon kérdéseinkre. Leginkább a kényes kérdéseinkre. Így került szóba a mellőzött védő, Debreceni András, a csapattal bukdácsoló vezetőedző, Marco Rossi, valamint a légiósokról is ejtettünk néhány szót.

 

MEGVERTÉK A LÉGIÓST

Múlt pénteken egy férfi megverte Joel Toét, a Bp. Honvéd libériai légiósát a 42-es villamoson. Az esetről természetesen elmondta véleményét a klubtulajdonos.

„Hihetetlen, hogy ilyen előfordulhat – sóhajtott George F. Hemingway. – Sajnáljuk futballistánkat, aki megtette a rendőrségi feljelentést. Reméljük, megbűnhődik, akinek meg kell bűnhődnie."

– Debreceni András felől érdeklődöm.
– Ne is folytassa – tárta szét a karját a Bozsik-stadionban berendezett irodájában George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

– Miért? A klubhoz hét éve tartozó játékos a hírek szerint azért nem játszhat, mert nem kívánja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését.
– Itt van ez a papiros, kérem, ez a hivatalos álláspontunk a középső védőnkkel kapcsolatban.

A papíron ez áll: „A Debreceni Andrással kapcsolatos kérdésére közöljük, hogy a Budapest Honvéd minden személyzeti kérdést, amely egy alkalmazott és a klub viszonyával foglalkozik, bizalmasan kezel. Ez a klub belügye, és erről sem a játékos, sem a klub nem nyilatkozik vagy nyilatkozhat."

– Akkor beszéljünk Marco Rossiról. Az utóbbi hat mérkőzésen öt vereséget szenvedett el a csapat. Megvan még a bizalom?
– Igen, meg sem fordult a fejemben az edzőváltás. Nézze, amikor gyengén megy a csapatnak, amikor bukdácsol, ezek a hangok mindig felerősödnek. Hiszek Marco Rossiban, az általa végzett kiváló munkában, az sem lehet a véletlen műve, hogy öt forduló után az első helyen álltunk, s jelenleg a hatodikat foglaljuk el. Nem esem kétségbe, akkor is nyugodt maradtam, amikor korábban más edzőkkel mondjuk tizenharmadikok voltunk.

– Akkor is így vélekedik, ha szombaton kikapnak az Újpesttől?
– Akkor is.

– S ha jövő héten a Győrtől?
– Akkor is. Higgye el, hiszek Marco Rossiban.

– A Pápa ellen három magyar lépett pályára kezdőként, vagyis a legkevesebb az idényben.
– Ez tény. Azonban alakulhat úgy, hogy a sérülések és eltiltások miatt kevés magyar jut szóhoz. A Honvédnál nem számít, ki milyen nemzetiségű, csak a forma és a tudás alapján kerülnek be, illetve ki a csapatból a futballisták. Amúgy pedig jó légiósaink vannak.

Már ne haragudjon, de akkor miért van a Magyar Futball Akadémia?
Higgye el, annak örülnék a legjobban, ha tizenegy akadémista alkotná a kezdőcsapatot, de erre egyelőre nincs reális esély. A miénk a legfiatalabb átlagéletkorú keret. Hiszek az akadémiánál dolgozókban, hiszek az olyan fiatalokban, mint Baráth Botond, Vernes Richárd vagy Vécsei Bálint, és hiszek az NB II-es csapatban, amely jól szerepel, a negyedik helyen áll. Jó úton járunk, ebben biztos vagyok.

A TELJES INTERJÚT, AMELYBEN GEORGE F. HEMINGWAY A KÜLFÖLDI JÁTÉKOSOK ELADHATÓSÁGÁRÓL ÉS A FIZETÉSI SAPKÁRÓL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik