„Gallardo a Puskás Akadémiánál folytatja”

Vágólapra másolva!
2013.08.10. 17:08
null
Gallardo a DVTK után újabb magyar csapat mezét ölti magára? (Fotó: Szabó Miklós)
Egy spanyol játékosügynök szerint Francisco Gallardo a Puskás Akadémia labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. A Diósgyőr korábbi spanyol középpályása ezt nem erősítette meg, egy interjúban viszont hosszan beszélt magyarországi éveiről.

 

Francisco Gallardo már többször elmondta, hogy nagyon megszerette a DVTK-t és a klub szurkolóit, így maradni szeretett volna, ám végül mégis távozott Miskolcról. Az oclise.com nevű spanyol portálnak elárulta, hogy ígértek neki valamit, amit azonban nem tartottak be, ezért hagyta el a Diósgyőrt. A 33 éves játékos – aki pályafutása nagy részét a Sevillában töltötte – ereje teljében érzi magát, a visszavonulásra nem is gondol. Egy spanyol játékosügynök, Pelayo García azt is tudni véli, hogy melyik csapat lesz a következő állomáshelye.

„Paco Gallardo a magyar élvonalbeli Puskás AFC-ben folytatja karrierjét” – írta a menedzser a Twitter-oldalán.

Maga a játékos erről még nem beszélt a vele készített interjúban, miskolci éveiről viszont számos érdekességet megosztott a spanyol lap olvasóival.

„A DVTK? Nos, Magyarország Atlético Madridjának mondanám, csak hogy legyen valami fogalmatok róla. Két fantasztikus évet töltöttem ott, sehol sem kaptam annyi szeretetet, mint a DVTK-nál. Különleges embernek éreztem magam – idézi az oldal Gallardót, akinek azonban voltak nehéz pillanatai is hazánkban. – Persze a magányt is meg kell említenem, ami a harminc négyzetméteres lakásomban tört rám a magyarországi télben, egy olyan településen, amely nélkülözi a nagyvárosok előnyeit. Mindenféle luxus nélkül, gázrezsón főzve, csak hogy egy példát említsek. Amikor távol vagy a szeretteidtől, ezek is számítanak. Csak az edzés, utána irány haza. Kint minden hideg, tél van, és elgondolkozol, »mit keresek én itt?«.

„Igaz, hogy Spanyolországban nem mennek jól a dolgok, de így van ez a vidéki Magyarországon is – folytatta. – Vannak emberek, akik kétszáz eurót keresnek, pedig rengeteget dolgoznak. Nagyobb a lemaradottság, mint Spanyolországon, és például elképzelhetetlen, hogy egy családnak két autója legyen. Nekem – az említett nehézségeket leszámítva – jól ment a sorom, a fizetés is rendben megérkezett, bár én is engedtem a béremből, amikor erre kértek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik