Gálázott a Győr és a Pápa a kupában

Vágólapra másolva!
2012.09.25. 18:05
null
Mihai Nicorec góllal vette ki a részét a győri sikernek (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Győri ETO az NB I listavezetőjéhez méltó játékkal fölényes, 12–0-s győzelmet aratott a Magyar Kupában a megyei másodosztályú Babóti SE fölött. A Vasas nagy küzdelemben verte meg 2–1-re az NB III-as  Pénzügyőrt, a Lombard Pápa 9–0-ra nyert a megyei I. osztályú Tapolca ellen.

 

GÓLZÁPOROS GYŐRI SIKER

Az NB I-ben listavezető Győri ETO a Győr-Moson-Sopron megyei másodosztályban szereplő Babóti SE-vel találkozott kedden a labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában.

A győriek vezetőedzője, Pintér Attila a vasárnapi, Videoton elleni győztes bajnoki meccsen pályára lépők közül most csak Linas Pilibaitist és Dudás Ádámot jelölte a kezdőcsapatba, igaz, utóbbi csak csereként játszott vasárnap. Ugyanakkor lehetőséget kapott több olyan labdarúgó is, aki ebben a szezonban eddig háttérbe szorult, így például Völgyi Dániel, Tokody Tibor vagy a román Mihai Nicorec.

Közülük Völgyi és Nicorec is betalált a kapuba. A Győri ETO végig dominált a mérkőzésen, támadó szellemben futballozva gólzáporos, 12–0-s sikert aratott.

A gólszerzésben a szünetben csereként beálló grúz Rati Alekszidze, Dudás Ádám és a nyáron szerződtetett Nemanja Andrics járt az élen, egyaránt három-három találatig jutottak.

MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ
BABÓTI SEGYŐRI ETO FC 0–12 (0–6)
Babót, 1200 néző.Vezette: Kovács G. (Huszár B., Márton Zs.)
BABÓT: Szarka T. – Kiss Á., Kocsis S., Nyitrai, Kaibinger – Szerencse (Horváth P., 65.), Abdai (Kiss M. Imre, 52.), Kiss G. – Zajzon – Gőcze, Kiss D. (Kiss M. Győző, 70.). Edző: Kiss Ernő
GYŐR: Molnár P. – Tokody, Djordjevics, Lang, Völgyi – Németh L., Pilibaitis (Alekszidze, a szünetben) – Nicorec – Dudás Á. (Ahjupera, 53.), Dina, Andrics (Kozma, 65.). Vezetőedző:Pintér Attila
Gólszerző: Dudás Á. (0–1) a 10., Andrics (0–2) a 13., Andrics (0–3) a 17., Andrics (0–4) a 28., Dudás Á. (0–5) a 33., Dudás Á. (0–6) a 40., Alekszidze (0–7) az 59., Völgyi (0–8) a 63., Alekszidze (0–9) a 64., Nicorec (0–10) a 69., Dina (0–11) a 74., Alekszidze (0–12) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Kiss Ernő: – Gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok rá, hogy idáig jutottunk, és köszönöm az orvosaimnak, hogy a mérkőzésre kiengedtek a kórházból.
Pintér Attila: – Öröm olyan helyen játszani, ahol sokat tesznek a labdarúgásért, és kulturált körülmények között, szépszámú közönség előtt szerepelhettünk.

 

KILENCET VÁGOTT A LOMBARD

Nem sok esélyt adott az élvonalbeli Lombard Pápa labdarúgócsapata a Veszprém megyei első osztályban vitézkedő Tapolcának a Magyar Kupa 2. fordulójában.

Már a 8. percben vezetéshez jutottak a vendég pápaiak, majd a folytatásban igazi gólözön fogadta a kilátogatókat, és a szünetre végül ötgólos előnnyel térhetett a Lombard. Érdekesség, hogy a hazaiaknak már a 10. percben két játékosukat is le kellett cserélniük, így nem várták túl jó előjelekkel a folytatást sem.

A második játékrészben sem spórolt az energiával a vendégcsapat, és további gólokat szerzett, így a végére igazi örömjátékot rendeztek Simon Andrásék, végül 9–0-ra győztek és jutottak tovább a Magyar Kupa 3. fordulójába.

MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ
TAPOLCA–LOMBARD PÁPA 0–9 (0–5)
Tapolca Városi Sporttelep, 200 néző. Vezette: Barna G. (Kiss I. B., Iványi I.)
TAPOLCA: Szűcs D. – Domonkos, Bárány, Lukácsa, Sinkó (Tüske D., 12.) – Csala, Pupos, Kiss M. – Molnár B., Halász (Tüske M., 65.), Szűcs A. (Enyingi, 12.). Edző: Viski László
LOMBARD: Szűcs L. – Nagy S.,Dlusztus (Grőber 56.), Rodenbücher (Somogyi 63.), Németh M. – Horváth L., Tóth G. – Seye,.Tóth B.(Király B. 40.), Simon A. – Benko. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula
Gólszerző: Tóth G. (0–1) a 8., Dlusztus (0–2) a 28., Seye (0–3) a 35., Simon A. (0–4) a 43., Simon A. (0–5) a 45., Király (0–6) az 51., Grőber (0–7) a 66., Seye (0–8) a 73., Németh M. (0–9) a 90. percben.
MESTERMÉRLEG
Viski László: – Meglátszott a két csapat közötti három osztálybeli különbség. Ennek ellenére örültünk, hogy az országos táblára jutottunk és sikerült élvonalbeli csapatot Tapolcára hozni.
Zsivóczky Gyula: – Az első félidőben sikerült tetszetős játékkal eldönteni a mérkőzést, a folytatásban fiatal pápai játékosok is szerepet kaptak, akik gólokat is szereztek. Örülünk a győzelemnek és készülünk a Győr elleni bajnoki mérkőzésre.

 

MEGKÜZDÖTT A TOVÁBBJUTÁSÉRT A VASAS

A Pénzügyőr–Vasas mérkőzésen az első félidőben nem sok említést érdemlő esemény történt. A játékrész legnagyobb helyzetét a vendégek hagyták ki, André Luís passzából Balogh Bence lőtt tíz méterről a kapu mellé.

A második félidő elején aztán felpörgették a meccset a csapatok. A 49. percben Szilágyi Péter átadását kapásból lőtte a hosszú sarokba a Vasas brazil futballistája, Deyvison, ám nem sokáig örülhettek a vezetésnek a vendégek.

Az 52. percben ugyanis Varga-Sebestyán Benjámin húsz méterről bombázott Halasi Péter kapujába.

A folytatásban fölénybe került a Vasas, elsősorban a szünetben Polényi Gábort váltó brazil csatár, Bobo volt elemében, aki a 66. percben ismét vezetéshez juttatta az angyalföldieket.

A támadó a folytatásban is elemében volt, előbb félfordulatból a kapu fölé lőtt, majd csúsztatott fejesével a lécet találta el.

Az eredmény már nem változott, a Vasasnak meg kellett küzdenie a továbbjutásért, de a meccs képe alapján megérdemelten jutott tovább.

MAGYAR KUPA
2. FORDULÓ
PÉNZÜGYŐR SEVASAS SC 1–2 (0–0)
Budapest, Pasarét, 800 néző. Vezette: Gyarmati II T. (Lémon O., Takács G.)
PÉNZÜGYŐR: Hajdu G. – Mayer, Nemes, Bíró J., Pinkóczi – Szikes, Gyürki, Varga-Sebestyén, Pápai (Somogyi, 76.) – Abou Warda (Kozarek, 76.), Szigeti (Jung, 85.). Vezetőedző: Vatai Attila
VASAS: Halasi – Polényi (Bobo, a szünetben), Lucas, Mehmedagic, Katona M. – Venczel – Balogh Bence (Görgényi, 63.), Thiago, André (Kovács D., 80.), Deyvison – Szilágyi P. Vezetőedző: Joaquim Machado Goncalves
Gólszerző: Deyvison (0–1) a 49., Varga-Sebestyén (1–1) az 52., Bobo (1–2) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Vatai Attila: – A futball ünnepe volt ma Pasaréten. Magasan jegyzett csapatokat vertünk ki, hogy idáig eljussunk, és ma sem vallottunk szégyent.
Joaquim Machado Goncalves:– A kupameccs mindig nehéz, ez ma is bebizonyosodott, de a második félidőben több jó momentumunk is volt, amivel célunkat, a továbbjutást elértük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik