Futsal NB I: egy csapat nem nevez – jöhet a Fradi?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.18. 18:24
A bennmaradást osztályozón kiharcoló 1988 Déli Futsal a Facebook-oldalán bejelentette, hogy nem nevez a futsal NB I következő idényére.

„Évek óta erőn felül teljesítve, teljesen amatőr csapatként szerepeltünk a honi futsal legfelsőbb osztályában – olvasható a közleményben. – A bajnokság kezd egyre profibbá válni, és amatőrként hosszú távon nincs esély felvenni a versenyt 10-20-30-szor nagyobb költségvetéssel dolgozó csapatokkal. Mivel nem sikerült támogatót találni, az egyesület vezetése úgy döntött, hogy a 2016–2017 es szezonban nem indít felnőttcsapatot sem az NB I-ben, sem az NB II-ben. Egyesületünk a jövőben utánpótlás nevelő klubként fog tovább működni.”közleményben. – A bajnokság kezd egyre profibbá válni, és amatőrként hosszú távon nincs esély felvenni a versenyt 10-20-30-szor nagyobb költségvetéssel dolgozó csapatokkal. Mivel nem sikerült támogatót találni, az egyesület vezetése úgy döntött, hogy a 2016–2017 es szezonban nem indít felnőttcsapatot sem az NB I-ben, sem az NB II-ben. Egyesületünk a jövőben utánpótlás nevelő klubként fog tovább működni.”

A másodosztályból feljutott a bajnok Bőny, de az élvonalban egy hely még kiadó, amelyre – ebben a sorrendben – három csapatot kérhet fel az MLSZ: Rubeola, Kincsem, Fradi-Futsal. Közülük a Kincsem a napokban már jelezte, hogy az NB II-re nevezett.

Döntés napokon belül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik