Futsal: feloszlott a címvédő, nem indul az NB I-ben a Rába ETO

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 09:30
null
Bő egy hónapja még bajnoki címet ünnepeltek, ma már csapatuk sincs (Fotó: eto.hu)
Eldőlt, hogy nem indul az élvonalban a címvédő Rába ETO a futsal NB I 2018–2019-es idényében, miután a hétfő déli nevezési határidőig nem adta le nevezését. A Kisalföld beszámolója szerint lehetett számítani az elmúlt 9 év legsikeresebb hazai futsalklubjának széthullására, mivel korábban 400 milliós adósságot halmozott fel.

Véget ér a kilenc év óta tartó sikersorozat, a győriek ez idő alatt nyolcszor hódították el a magyar bajnoki címet, s hétszer lettek itthon kupagyőztesek. A nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájának számító UEFA-futsalkupában – egyre feljebb lépve – idén érték el legnagyobb sikerüket, a legrangosabb európai sorozat története során a magyar együttesek közül elsőként szerepelhettek a legjobb négy között.

A klub, sikerei mellett, 2015-ben került nagyobb reflektorfénybe, amikor a Quaestor csődje miatt kérdésessé vált a város nagypályás futballgárdájának jövője. Az ETO FC indulási joga az érvényes licenccel bíró, a Rába ETO futsalcsapatát működtető kft-hez került, így az NB III-ban szerepelhetett a győri nagypályás együttes.

A fúzió után viszont ismét csődközelbe került az egyesület, amely tavaly decemberre 400 milliós adósságot halmozott fel. Újabb tulajdonosváltás és konszolidációs időszak következett, amelynek során a klub vezetői a nagypályás csapatot részesítették előnyben és az előző bajnokság végét követően lemondtak a futsalosokról.

A Kisalföld szerint a klub nem indít NB I-es felnőttgárdát a futsalbajnokságban, s egyelőre nincs tisztázva az sem, hogy mi lesz a sorsa a klubban futsalozó 130 utánpótláskorú játékosnak.

Az viszont már eldőlt, hogy az NB I mellett a Bajnokok Ligájától is visszalépett az egylet, és a győriek spanyol edzője, Javi Rodríguez, valamint a légiósok is elköszöntek már, míg a magyarok sorsa egyelőre szintén kérdéses.

A Kisalföld információi szerint a győriek helyét nagy valószínűséggel a másodosztály legjobb fel nem jutója, a Szigetszentmiklós veheti át az NB I-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik