nemzetisport.hu 2017.09.27 21:49 Frissítve: 2017.09.28 00:16

FTC: világhírű orvos műtötte meg Gera Zoltánt

A Ferencváros a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Finnországban megműtötték a labdarúgócsapat egyik meghatározó játékosát, Gera Zoltánt, és a rehabilitációja négy hónapot vesz igénybe.

 

Gera annál az orvosnál feküdt kés alá, aki korábban többek közt Ousmane Dembélé, David Beckham vagy éppen Pep Guardiola gyógyulásában is segített. A világhírű Sakari Orava végzi majd például Paul Pogba, valamint Roger Federer műtétjét is.

„Zolinak egy komplex combhajlítóizom-sérülése volt, amely nem reagált jól a konzervatív kezelésre. Több MR-felvétel, valamint másodvélemény kikérése után döntöttünk úgy, hogy műtéti megoldásra van szükség. A rehabilitáció körülbelül négy hónapot fog igénybe venni, így jövő év elején van esély arra, hogy visszatérjen. Ez egy bonyolult sérülés, Magyarországon ritkán operálják az effajta sérüléseket, ezért olyan helyre vittük Zolit, ahol nagyobb tapasztalatuk van az orvosoknak ezen a téren. Hétfőn utaztunk ki, kedden volt a műtét, szerdán pedig már jöttünk is haza" – mondta Pánics Gergely csapatorvos a fradi.hu-nak.

Gera július 30-án, a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzés elején sérült meg, és mostanra biztossá vált, hogy műtéti beavatkozásra van szükség, amelyet a finnországi Turkuban a világhírű Sakari Orava és Lasse Lempainen végeztek el, akik az izom- és ínsérülések műtéti ellátásának szakértői. Mint a Fradi hangsúlyozza, a keddi beavatkozás a klub és a magyar szövetség együttműködésének köszönhetően valósult meg, a kezeléseket az Uzsoki utcai kórházban folytatják.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 23:16:53

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. A grund attól attól volt igazán hatékony, hogy az önfeledten, szeretetből játszó, így speciális játékintelligenciát és kiváló erőnlétet szerző gyerekek mellett, mögött állt egy mester, egy édesapa, aki tudott futballozni, netán maga is edző volt.

2018.02.17 12:51:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A zöld-fehérek hazai pályán már három góllal vezettek a Domzale ellen, de a végén kétszer is betaláltak a szlovénok.

2018.02.17 00:18:27

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ereje teljében lévő jó külföldi játékos nem szerződik hozzánk.

2018.02.15 08:37:15

Labdarúgó NB I BORSI GERGELY

„Mi is beszéltünk már róla, hogy jó úton járunk, s ha így folytatjuk, meglesz az eredménye.”

2018.02.14 23:07:20

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. A futball, mint valami irányjelző bója a tengeren, mutatta neki az idő múlását. Nem úgy gondolt vissza a fiatalságára, hogy családi események, születésnapok jutottak eszébe, hanem a világbajnokságok kapcsán, például ahogy Farkas Jancsi kapásgólt lő a braziloknak…