FTC: Valpoort aláírta a szerződését - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 11:00
null
Orosz Pál vezérigazgató mutatta be az első nyári szerzeményt, Arsenio Valpoortot (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
Amint azt a Nemzeti Sport előrevetítette, a holland Arsenio Valpoort a Ferencvároshoz szerződött – a támadó érkezését hivatalos honlapján, a fradi.hu-n jelentette be a fővárosi klub. Valpoort a zöld-fehérek első nyári szerzeménye.

„Klubunk vezetősége ma délelőtt mindenben megegyezett Arsenio Valpoorttal, aki aláírta szerződését, így az FTC többszörös utánpótlás-válogatott játékost igazolt a holland élvonalból" – olvasható a fradi.hu közleményében, amely arról nem számolt be, hogy a 20 éves játékos mennyi időre kötelezte el magát.

Ugyanakkor a Valpoort Magyarországra szerződésében szerepet játszó menedzser, Georgi Attila a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, egy plusz egyéves szerződést kötöttek. A megállapodásban szereplő opció bizonyos mérkőzésszámhoz kötött, vagyis ha meghatározott számú meccsen pályára lép a bajnokságban, akkor egy évvel automatikusan meghosszabbodik a szerződése. Az előző szezonban a holland Julian Jenner is hasonló megállapodást kötött a klubbal, az ő szerződése már meg is hosszabbodott egy évvel.

Valpoort több poszton bevethető, szélsőként, valamint előretolt ékként is szerepelt korábban. A Heerenveennél már Európa-liga-mérkőzésen is pályára lépett, sőt gólt is szerzett.

A támadó három alkalommal a holland U20-as válogatott mezét is magára ölthette, és egy alkalommal eredményes is volt a csapatban.

VALPOORT: ELKÉPESZTŐ KLUB LENYŰGÖZŐ SZURKOLÓKKAL

„Nagyszerűen érzem magam, ez a szerződés fontos lépcsőfok a karrieremben. Fiatal játékos vagyok, így különösen jó látni, hogy olyan klubhoz kerültem, amelynek ilyen remek edzőkomplexuma van. Remélem, hogy a Fradiban tovább fejlődőm majd. Már láttam Budapest néhány pontját, nagyon szép város, főként az esti fényekben, és az Országház is gyönyörű látványt nyújt” – nyilatkozta a fradi.hu-nak Valpoort, majd pályán betöltött szerepéről is szót ejtett.

„Szélsőként és csatárként is szoktam játszani. Beszéltem már az edzőnkkel, aki több poszton számíthat rám. A bal és a jobb oldalon is képes vagyok jó teljesítményt nyújtani, de az sem okoz problémát, ha elöl szerepeltetnek. Erényeim közé tartozik, hogy fizikálisan erős játékos vagyok, aki mindig százszázalékot akar nyújtani. Mindent alávetek a csapatért, gólokkal és gólpasszokkal akarok segíteni az együttesnek” – folytatta a Heerenveen korábbi csatára, aki honfitársaira, Julian Jennerre és Mark Ottenre is kitért, akik szintén a Ferencváros játékosai.

„Játékosként ismerem őket, de személyesen egyelőre nem. Jenner nagyon jó, technikás futballista, Otten pedig remek védő. Jennerrel beszéltem is, amikor a Fradi megkeresett, nagyon sok jót mondott a klubról, ez is közrejátszott abban, hogy itt vagyok. Most már a saját szememmel is láthatom, tényleg elképesztő egyesületről van szó. Tudom, hogy a Fradinál a bajnoki cím megnyerése a cél, az motivál, hogy ezt együtt érjük el. Mindenki nagyon kedves és barátságos itt, nem véletlenül mondják, a Fradi egy nagy család” – osztotta meg eddigi tapasztalatait a zöld-fehérek hivatalos honlapjával Valpoort.

„Láttam videókat a Ferencváros szurkolóiról, akik elképesztőek. Az Újpest elleni derbin mutatott görögtüzes látvány lenyűgözött. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy előttük játszhatok, szórakoztathatom őket, és kupákat nyerhetek számukra. Remélem, támogatnak majd a drukkerek, mert ígérem nekik, minden meccsen arra törekszem majd, hogy a lehető legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot” – tette hozzá a Fradi legújabb szerzeménye.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Busai Attila (Szolnok, kölcsönből vissza?), Grúz Tamás (Szolnok, kölcsönből vissza), Máté János (Siófok, kölcsönből vissza?), Zsivóczky Norbert (Szigetszentmiklós, kölcsönből vissza?), Arsenio Valpoort (holland, Heerenveen – Hollandia)
Távozik/távozhat: Stanley Aborah (belga-ghánai, ?), Júnior Fell (brazil, ?), Juha Hakola(finn, ?), Martin Klein (cseh,?), Quenten Martinus (holland, Emmen – Hollandia), Máté János (?), Milan Perics (szerb, Videoton – kölcsönből vissza?), Marko Ranilovic (szlovén,?), Sváb Dániel (Energie Cottbus – Németország ?)
Kiszemeltek: Elek Róbert (szabadon igazolható, próbajáték), Jean Carlos Dondé (brazil, szabadon igazolható, próbajáték), Nagy Dominik (Pécsi MFC, próbajáték), Takács Tamás (szerbiai, Szigetszentmiklósi TK), Adin Jahic (bosnyák, OFK Gradina – Bosznia-Hercegovina, próbajáték), Nagy Ádám (szabadon igazolható, próbajáték)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik