nemzetisport.hu 2018.12.30 21:09 Frissítve: 2019.01.03 18:21

FTC: ukrán középpályást igazoltak – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Ihor Haratyint, aki legutóbb az ukrán élvonalbeli Zorja Luhanszk játékosa volt.

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros mellett a Mol Vidi is érdeklődött Ihor Haratyin iránt, aki 2020 nyaráig állt szerződésben a Zorja Luhanszkkal. A munkácsi születésű, magyar felmenőkkel is bíró középpályás azonban a zöld-fehéreket választotta, akik az év utolsó előtti napján be is jelentették a szerződtetését. A transzfer részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.

Az ukrán korosztályos válogatottakat végigjáró Haratyin ebben a szezonban 21 tétmeccsen 2 gól mellett 3 asszisztot jegyzett klubjában, a felnőttek között azonban még nem képviselte Ukrajnát.

Haratyin számára a beilleszkedés minden bizonnyal nem okoz majd problémát, hiszen az FTC vezetőedzőjével, Szerhij Rebrovval együtt dolgozott korábban a bajnoki címet is nyerő Dinamo Kijevnél, Ivan Petrjakkal pedig együtt futballozott a Zorja Luhanszkban.

A 23 éves középpályás az FTC harmadik téli szerzeménye Marten Wilmots és Nyikolaj Szignyevics után.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Ihor Haratyin (ukrán, Zorja Luhanszk – Ukrajna), Nyikolaj Szignyevics (fehérorosz, BATE – Fehéroroszország), Marten Wilmots (belga, szabadon igazolható, legutóbb Avellino – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek:
Távozók: 
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dejan Georgijevics (szerb),  Julian Koch (német), Rui Pedro (portugál), Matías Rodríguez (argentin)

 

2020.05.26 20:07:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Félnivalónk nekünk van, hogy a nívó megint alulmúlja a várakozást.

2020.05.26 18:15:21

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Az MTK gólt sem kapott a Magyar Kupában, mégsem jutott döntőbe, mert a Honvéd-játékosok jobban céloztak a tizenegyespárbajban.

2020.05.26 17:26:10

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Mol Fehérvár és a Kövesd, az idegenbeli gólok döntöttek.

2020.05.26 09:19:09

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

„Nem tehetünk úgy, mintha nem fenyegetne bennünket a kiesés.”