FTC-Újpest: Varga már nem kötődik a lilákhoz, Pavlovic visszatérhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 15:23
null
Varga Roland (középen) első derbijére készül a Fradi játékosaként (Fotó: NS-archív)
A Ferencváros sajtótájékoztatót tartott a vasárnapi, Újpest elleni derbi előtt. Thomas Doll, a Fradi vezetőedzője csapata taktikájáról és az őszi mérkőzésről beszélt, míg Varga Roland elárulta, vannak-e még érzelmei korábbi klubjával, az Újpesttel kapcsolatban.

„Abszolút nem kötődöm az Újpesthez, három hónapot töltöttem ott kölcsönjátékosként, Magyarországon egyedül a Győrhöz kötődtem, mielőtt ide érkeztem. Hogy felhőtlenül örülök-e, ha betalálok vasárnap? Ha az ETO ellen megtettem, akkor természetesen ez alkalommal is így teszek majd…” – mondta Varga Roland a Nemzeti Sport Online-nak.

Bízom a csapatban és magamban, hogy képesek leszünk begyűjteni a három pontot. Természetesen pluszlökést ad az, hogy derbit játszunk. Még nem léptem pályára Fradi-mezben az Újpest ellen, de átérzem a mérkőzés fontosságát. Nem akarunk abból kiindulni, hogy az Újpest rossz formában van, mi a saját játékunkra igyekszünk koncentrálni. Az, hogy valószínűleg Dusan Vasziljevics és Kim Ojo sem lép pályára ezúttal, könnyítheti a helyzetünket.”

Böde: A sebzett vad a legveszélyesebb

A társadalmi felelősségvállalás jegyében

A 2015-ös év a társadalmi felelősségvállalás jegyében telik a Ferencvárosi Torna Clubnál. Ezért a hagyományokkal ellentétben ezúttal pénteken került sor az FTC sajtóórájára. Ennek oka az volt, hogy április 10-én van a Nemzeti Rákellenes Nap. A daganatos megbetegedések elleni küzdelmet a zöld-fehér klub is támogatja.

„Véleményformáló szerepünket vállalnunk kell, és ennek megfelelően példát is kell mutatnunk a több mint másfél millió fradistának – idézi a fradi.hu Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját. –. A mai világban nagyon sokan vannak, akik segítségre szorulnak. Mi minden hónapban odaállunk egy nemes cél mellé. Januárban ételt osztottunk a rászorulóknak, februárban beteg gyermekeket támogattunk, márciusban a kirekesztés elleni kampány mellé álltunk. Örömteli, hogy most, áprilisban segíthetünk a Magyar Rákellenes Ligának is.”

Bővebben a Rákellenes Ligáról: www.rakliga.hu

„A csapat tudja, hogyan kell futballoznia a derbin, valamint azt is, hogy ez lesz az első bajnoki az új stadionban, amelyen az Újpest ellen játszunk – mondta Thomas Doll a Nemzeti Sport Online-nak. – Ugyanúgy készülünk, mint minden más mérkőzésre. Szeretnénk, hogy a csapat derbihangulatba kerüljön. A srácok a Magyar Kupa-meccs után jól dolgoztak, a találkozót követő dühöm azt a célt is szolgálta, hogy összekapjam egy kicsit őket.”

Az ősszel a Ferencváros 2–1-es vereséget szenvedett el az Újpesttől, akkor Dusan Vasziljevics és Simon Krisztián talált be – előbbi kikerült az együttesből, míg utóbbi már az 1860 München játékosa.

„Nem az a fontos, hogy az ellenfélnél ki szerepel, és az ősszel sem ez volt a lényeges. Azon a találkozón egyszerűen nem voltunk elég jók, nem mi irányítottunk. Természetesen már tudom, hogy mi lesz a taktikánk, de ezt inkább szeretném megtartani magunknak...”

„Kellemes, ugyanakkor feladatokkal járó helyzet, hogy minden posztra legalább két labdarúgónk van. Hogy nehéz-e motiválni azokat, akik kevesebbet játszanak? Ismerem ezt a helyzetet, én is voltam futballista. Fontos a jó hangulat, de nem lehet mindig mindenkinek a kedvére tenni. Ez a külföldi nagy csapatoknál is így van. Igyekszünk mindenkinek lehetőséget adni, három fronton állunk még, és a kupákban azok is szóhoz juthatnak, akik máskor kevesebbet vannak a pályán.”

Thomas Doll az NSO kérdésére elmondta, Mateo Pavlovic kezét meg kellett műteni, de a horvát légiós már a felépülés útjára lépett és igyekszik újra formába lendülni. Elképzelhető, hogy az Újpest ellen a kispadon már ott lesz. A német szakember azonban nem aggódik, mert David Mateos, Michal Nalepa és Batik Bence személyében három megbízható játékosa van a középhátvéd posztjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik