HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.04.09 11:24 Frissítve: 2015.04.09 11:45

FTC-Újpest: „Szurkolók nélkül nincs rangadó!” - Wintermantel aláírta

Többek között Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is aláírta azt a nyílt levelet, melyben újpesti szurkolók emelik fel szavukat az FTC elleni vasárnapi derbi előtti „biztonsági tortúra” ellen.

„Alulírottak, a hazai labdarúgás mai napig elkötelezett hívei, Újpest-szurkolók, sajnálattal közöljük, hogy nem megyünk a világ derbijeinek rangsorában kilencedik helyen lévő, általunk annyira várt mérkőzésre, a 2015. április 12-én sorra kerülő Ferencváros–Újpest meccsre.

Egy szurkoló életében a legnehezebb döntés, ha azt kell választania, hogy nem látogat ki egy mérkőzésre. Azok, akik tudják, mi a szenvedély, tudják, mi a klubhűség, tudják, mi az, hogy tűzön-vízen át, azt is tudják, mit érzünk most. Fájdalmat és elkeseredést!

Döntésünkkel jelezni szeretnénk mi, szurkolók: nem vagyunk bűnözők! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a történelem legrosszabb időszakát idéző, karhatalmi kíséret melletti, kordonok, abnormális körülmények közötti kötelező szállítási tortúra kelljen ahhoz, hogy Magyarország legmodernebb stadionjában megtekintsünk egy mérkőzést!

Alapvető jogainkat sérti az MLSZ biztonsági szabályzata és a rendező klub pályarendszabálya, miszerint a stadionba csak akkor léphetünk be, ha fenti embertelen procedúrát választva közelítjük meg a helyszínt. Tarthatatlan, hogy az adminisztratív intézkedésekkel, az irreális szabályokkal azokat is távol tartják a mérkőzésektől, akik a jelenlegi színvonal mellett is kitartanának a hazai foci mellett!

Azt gondoljuk, a két klub, valamint az egyetemes magyar labdarúgás egyértelmű érdeke az, hogy azok a szurkolók, akik elfogadják az általános emberi együttműködés alapvető szabályait, azoknak a helye a stadionban van, mert szurkolók nélkül nincs jó hangulat, s nincs jó meccs" – írják a nyílt levél kiadói. A levél teljes szövegét és az aláírók névsorát hivatalos Facebook-oldalán, majd sajtóközleményben publikálta Wintermantel Zsolt.

2019.01.22 19:36:42

Labdarúgó NB I P. K.

„Sok klub próbálja eldugni a fiatalokat a szélen” – Nemes Milánt egy ideig támogatta, ma már hátráltatja a szabály.

2019.01.22 23:03:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.22 03:49:10

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Az észt bajnokság kevésbé színvonalas, mint a magyar, itt nyilván nehezebb dolgom lesz.”

2019.01.21 10:54:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban alakult meg az első szervezett magyar szurkolói csoport, a ferencvárosi B-közép.

2019.01.20 23:33:16

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Az ultra a meccs – önnön létének demonstrációja – idején érzelmi függőségben él, azt, hogy a bírót, az ellenfelet szidhatom, de a „másságokat” már nem, képtelen szétválasztani.