FTC: Tőzsér Dániel a jövő héttől a zöld-fehérekkel készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.21. 08:24
null
Tőzsér Dánielnek nem ismeretlen az Üllői úti aréna – a válogatott után a Fradi színeiben is pályára lép ott? (Fotó: Veres Viktor)
Tőzsér Dániel klubja, a Parma csődbe ment a nyáron, a játékos pedig a Watforddal (amely klubnál az előző idényt kölcsönben töltötte) nem tudott megegyezni, így továbbra is klub nélkül van. A magyar válogatott középpályás a jövő héttől a Ferencvárossal készül, és nem zárja ki a közös folytatást sem.

– Csapat nélkül is meghívták. Ez ám a bizalom!
Tartottam a kapcsolatot a kapitány úrral, ezért nem ért váratlanul, hogy számít rám a keretben – mondta Tőzsér Dániel a Nemzeti Sportnak. – A helyzetem valóban nem túl rózsás, annyi benne a pozitívum, hogy a nagy ligák küzdelmei csak nemrégiben kezdődtek el, ha egyáltalán, szóval nem tizenöt meccses lemaradással küzdök. A válogatott erőnléti edzőjétől, Holanek Zoltántól kaptam egy személyre szabott edzéstervet, azt végzem jó ideje becsülettel, Telkiben pedig lesz majd' egy hét a további kondicionális fejlesztésre.

– Azért a kezdőcsapatba kerülési esélyeit nyilván rontja, hogy nincs klubja.
– Azt vallom, hogy a válogatottban mindig a legjobb formában futballozóknak kell szerepelniük, majd a kapitány az edzőtáborban eldönti, az enyém milyen. A jövő héttől viszont a Ferencvárossal készülök, szóval a labdával is többet találkozom majd.

– Érdemes továbbgondolnunk népligeti becsekkolását?
– Gondolni bármit lehet. Én a válogatott miatt kapok edzéslehetőséget volt klubomban, ugyanakkor tény, hogy Somália eligazolásával egy poszt létszámhiányos lett…

– Amúgy idegesíti a jelenlegi állapot?
– Nem vagyok boldog miatta, elhihetik. Nem erre számítottam, miután szabadon igazolható lettem, de nem egyszerű csapatot találni. Illetve úgy pontos, és ez legalább biztató, hogy megkeresésekben nincs hiány, konkrét ajánlatokat is kaptam, ám nem tudtunk megegyezni.

– Naivan kérdezzük, miért?
– Az anyagiakon múlt, tény.

– Olyan horribilis summát kérne?
– Kérdés, kinek mi a horribilis. Egy átlagember biztos elszörnyedne, ha meghallaná, mekkora összegért nem hajlandó Tőzsér Dániel aláírni. Csakhogy a Parmával volt egy négyéves szerződésem, a klub időközben csődbe ment, a pénz jókora részét így elbuktam, azaz szeretnék jó szerződést kötni. Úgyhogy a nyilvánvaló szakmai szempontokon túl ez is lényeges.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Haraszti Zsolt (Paks), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Radó András (Haladás), Pintér Ádám (szabadon igazolhatóként, legutóbb Levadiakosz – Görögország), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg), Stanislav Sesták (szlovák, VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár)

Az utánpótlásból felkerültek: Dragóner Filip, Lakatos István, Nyéki Márk, Varga Ádám (profi szerződést kaptak)

Kiszemeltek: Tőzsér Dániel (szabadon igazolható, legutóbb: Watford)

Távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, nyíregyházi kölcsön után Haladás), Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: RAFC), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Hidvégi Sándor (dunaújvárosi kölcsön után szabadon igazolható), Stjepan Kukuruzovic (horvát, FC Vaduz – Liechtenstein*), Benjamin Lauth (német, szabadon igazolható), Lannert Bence (soroksári kölcsön után Pénzügyőr), David Mateos (spanyol, Orlando City – Egyesült Államok), Nagy Dániel (Würzburger Kicker – Németország), Simita Gergő (soroksári kölcsön után Rákosmenti KSK), Somália (brazil, Toulouse – Franciaország), Tarczy Pál (Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia), Ugrai Roland (Haladás)
Kölcsönbe távozók: Csilus Tamás (pápai kölcsön után Kisvárda), Korozmán Kevin (Soroksár), Pölöskei Péter (Vác – ismét kölcsönbe), Valencsik Ádám (Soroksár), Zsivóczky Péter (Soroksár)

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország)

Távozhatnak: Péter Antal (Paks)
* Az FC Vaduz liechtensteini csapat, de a svájci élvonalban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik