FTC: „Többször is beszéltünk Monizzal a Vidi-meccs után”

Vágólapra másolva!
2013.12.16. 12:15
Máté Csaba, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros megbízott vezetőedzője a teol.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, a Videoton elleni 3–2-es győzelem óta többször is beszélt Ricardo Monizzal, a zöld-fehérek nemrégiben menesztett vezetőedzőjével, aki Máté megítélése szerint fog még magasabb szinten is dolgozni.

„Nem vezetőedzőként, megbízott edzőként ültem a kispadon – szögezte le a Tolna megyei portál megkeresésére Máté Csaba. – Nagyszerű dolog volt ott állni a kispad mellett, és átérezni azt, hogy mennyire imádják a szurkolók a Ferencvárost. Persze, nem ilyen áron szerettem volna leülni a kispadra. Amikor Ricardót menesztette a vezetőség, egyeztettem vele, és miután ő is támogatott, annak ellenére elvállaltam a feladatot, hogy tudtam, mennyire nehéz mérkőzések várnak ránk. Óriási élmény volt azt látni, hogy a Videoton idegenbeli legyőzése után a szurkolók együtt ünnepelnek a játékosokkal. Ezért is volt fájdalmas számomra a kupából való kiesésünk, pedig ott is átélhettük volna mindezt.”Nagyszerű dolog volt ott állni a kispad mellett, és átérezni azt, hogy mennyire imádják a szurkolók a Ferencvárost. Persze, nem ilyen áron szerettem volna leülni a kispadra. Amikor Ricardót menesztette a vezetőség, egyeztettem vele, és miután ő is támogatott, annak ellenére elvállaltam a feladatot, hogy tudtam, mennyire nehéz mérkőzések várnak ránk. Óriási élmény volt azt látni, hogy a Videoton idegenbeli legyőzése után a szurkolók együtt ünnepelnek a játékosokkal. Ezért is volt fájdalmas számomra a kupából való kiesésünk, pedig ott is átélhettük volna mindezt.”

A 44 esztendős szakember szót ejtett korábbi feletteséről, a gyenge eredmények miatt menesztett Ricardo Monizról is.

Szenvedély, alázat, elhivatottság – példaértékű lehet mindenki számára, amit ő képvisel. Mindig hangsúlyozta, hogy ha távozik a klubtól, akkor szeretne valamit maga után hagyni. Ha ezt a fajta mentalitást valamilyen szinten átvették a játékosok, a munkatársak, akkor sikeresnek mondható az itteni munkássága. Jómagam minden kollégámmal, így Ricardóval is jó kapcsolatban voltam, és ez annak ellenére is megmaradt, hogy különváltunk. A Vidi-meccs után az elsők között gratulált, azóta is többször beszéltünk, szerintem a kapcsolatunk megmarad ezután is” – mondta Máté, aki szerint a holland tréner nem sokáig lesz munkanélküli.

Ismerve őt, nem tudom elképzelni, hogy sokáig otthon üljön. Vagy megtalálja a feladat, vagy ő fog keresni magának olyan munkát, amelyik leköti azt a hatalmas energiát, ami dolgozik benne. De csak a futballpályán tudom elképzelni. Nem lenne meglepő, ha hamarosan felbukkanna valahol, legyen szó a világ bármelyik pontjáról. Biztos vagyok benne, hogy magasabb szinten is fog még dolgozni.

Máté Csaba a saját sorsáról is beszélt.

A klubnál már jelezték, hogy szívesen látnak, de egyelőre nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő. Azt sem lehet tudni, hogy ki lesz az új edző, biztosan az ő hatásköre lesz összeállítani a szakmai stábot. Ha nekem is jut benne szerep, akkor örömmel elfogadom, ha nem, akkor keresnem kell mást. Annak ellenére, hogy a Fradinál szó szerint zajlik az élet, jól érzem magam a klubnál” – tette hozzá a tréner, aki szerint a Fradi kerete hasonló erősségű, mint a Videotoné, a Debrecené, a Győré és a Diósgyőré, így az Európa-liga-indulás kivívása jogos elvárás a csapattal szemben.

Minden adottsága megvan ahhoz, hogy ha ő is úgy akarja, hosszú távon a Fradi meghatározó játékosa legyen. Ha valaki elmondhatja magáról, hogy sok éven keresztül húzóembere a legjobb magyar csapatnak, az szerintem szép pályára tekinthet vissza, ha abbahagyja a futballt. Minden megvan benne ahhoz, hogy igazi vezér legyen. Az utolsó mérkőzéseken például ő volt a csapatkapitány – átérezte a felelősséget. Gólerős, van benne ambíció, ha versenyben lesz a gólkirályi címért, az neki és a csapatnak is jó lesz majd” – nyilatkozta Máté Böde Dániellel kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik