FTC: távozik a női futballcsapat magyar bajnok kapusa

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.09. 14:10
null
Samu Anna (balra) több mint tíz év után távozik a Ferencvárostól (Fotó: Földi Imre)
Szerződése lejártával távozik a Ferencvárostól Samu Anna, a női labdarúgócsapat háromszoros bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes kapusa – olvasható a fradi.hu-n.


A 23 éves kapuvédő – az utánpótlásban eltöltött esztendőket is beleszámítva – több mint tíz éven át szolgálta az FTC-t, 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben magyar bajnok lett a csapattal, idén pedig kiharcolta az együttessel a Bajnokok Ligájában való újbóli szereplés lehetőségét. A Magyar Kupát ötször nyerte meg a Ferencváros játékosaként.

Samu Anna a klub hivatalos honlapjának nyilvántartása szerint összesen 139 bajnoki és 25 MK-mérkőzésen védte az FTC kapuját. Ő a csapat harmadik távozója a nyáron Diószegi Fanni és Marija Aleksic után. A negyedik a télen érkezett és mindössze két meccsen lehetőséghez jutó finn Sini Laaksonen, aki a spanyol élvonalban újonc Santa Teresában folytatja pályafutását – erről új klubja számolt be a Twitter-oldalán.


Samu helyére a Ferencváros a svéd bajnok kanadai kapust, a 30 éves Chandra Bednart szerződtette. Rajta kívül a 75-szörös portugál válogatott támadó, Vanessa Marques is aláírt már a zöld-fehérekhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik