FTC: Szlovéniában tényként kezelik – érkezik a Dinamo csatára

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.07.27. 20:15
null
Baturina lehet a Ferencváros következő nyári erősítése (Fotó: NK Bravo/Facebook)
Tíz napja a Nemzeti Sport Online-on írtunk először arról, hogy a Dinamo Zagreb 20 éves, korosztályos válogatott csatára, Roko Baturina a Ferencvároshoz szerződhet – szerdán már a szlovén sajtó is tényként kezelte, hogy a horvát labdarúgó nem marad a szlovén élvonalbeli NK Bravónál, melynél kölcsönben szerepelt, ugyanis a magyar bajnoknál folytatja a pályafutását.

 

A szlovén nogomania.com arról ír, a múlt télen kölcsönbe az NK Bravóhoz szerződő Baturina számára a rendszeres játéklehetőség és a szlovén élvonalban szerzett nyolc gól elég volt ahhoz, hogy eladja magát külföldre. A portál beszámolója szerint a csatár már elbúcsúzott az NK Bravótól, és a Dinamo Zagrebtől a magyar bajnok Ferencvároshoz igazol – a szlovén oldal ezzel megerősíti a Nemzeti Sport Online tíz nappal ezelőtti értesülését.

A nogomania.com szerint egymillió euró körül mozoghat a csatár vételára, és akár végleg is a Ferencvároshoz kerülhet, bár ez egyelőre nincs tisztázva.

A 20 éves, 185 centiméter magas horvát támadó 2017-ben testvérével, Marinnal együtt érkezett a Dinamóhoz, ám a zágrábiak első csapatában eddig csak egy tétmérkőzésen lépett pályára, még 2019 júliusában, és a jövőben sem számolnak vele. Baturina a szlovéniai kölcsönjátéka alatt 16 bajnokin nyolc gólt szerzett (Szlovéniában múlt héten fejeződött be az idény).

Baturina szerződtetésével kapcsolatban korábban már megkerestük a Ferencvárost, de a klub nem reagált értesülésünkre.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:Bogdán Ádám (Hibernian – Skócia, szabadon igazolhatóként), Adnan Kovacevic (bosnyák, Korona Kielce – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Myrto Uzuni (albán, NK Lokomotiva – Horvátország), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, kölcsön után végleg), Aissa Laidouni (francia, FC Voluntari – Románia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Nagy Zoltán Olivér, Kovács Marcell, Redzic Damir
Kiszemeltek: Roko Baturina (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország, legutóbb kölcsönben NK Bravo – Szlovénia), Veljko Birmancsevics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Marjan Sved (ukrán, Celtic – Skócia)
Távozók: Davide Lanzafame (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg), Leandro (brazil-magyar, FTC II), Otigba Kenneth (szabadon igazolható), Silye Erik (mezőkövesdi kölcsön után Vasas)
Kölcsönbe távozók: Szánthó Regő (ZTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gastón Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bőle Lukács (ZTE), Csonka András (ZTE), Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik