FTC: Sok játékost el kell engednünk – Thomas Doll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.14. 20:43
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll az egyik német internetes oldalnak nyilatkozott a magyarországi munkájáról, a zöld-fehérek tavaszi szezonjáról és a klub játékospolitikájáról.

„Sok javítani valónk van – nyilatkozta Doll a sport.de-nek. – Sok játékost el kell engednünk, a nyáron is nagy érvágás ért minket, a klub mégis robog tovább. Néhányukért egész szép bevételünk volt az utóbbi két és fél évben. Fontos számunkra, hogy a megfelelő emberek kerüljenek hozzánk. Ez persze nem egyszerű, mert nincs olyan sok pénzünk (mint a német kluboknak), ráadásul olyan karaktereket kell találnunk, akiknek tetszik a város, a klub és a futballunk. Most jött hat új játékos, velük remélhetőleg javul a támadójátékunk, és újra sikeresek lehetünk.”Doll a sport.de-nek. – Sok játékost el kell engednünk, a nyáron is nagy érvágás ért minket, a klub mégis robog tovább. Néhányukért egész szép bevételünk volt az utóbbi két és fél évben. Fontos számunkra, hogy a megfelelő emberek kerüljenek hozzánk. Ez persze nem egyszerű, mert nincs olyan sok pénzünk (mint a német kluboknak), ráadásul olyan karaktereket kell találnunk, akiknek tetszik a város, a klub és a futballunk. Most jött hat új játékos, velük remélhetőleg javul a támadójátékunk, és újra sikeresek lehetünk.”

„Tény, hogy a játékosaink nagy része Németországból jön – mondta Doll az új játékosok kapcsán. – Őket könnyebb feltérképezni, mint mondjuk az argentin, vagy az uruguayi játékosokat, akiket még sosem láttunk. Abban az esetben sokszor videó alapján kell megítélnünk őket. Nehézség, hogy ezeknek a játékosoknak nem az az álmuk, hogy nálunk futballozzanak, de néhányuk karrierjének nagyon jót tett, hogy nálunk volt. Itt megfelelően lehet fejlődni.”

Az újságíró megkérdezte, hogy Doll múltbéli sikerei megkönnyítik-e a klub tárgyalási pozícióját.

„Fontos, hogy a játékosok érzik, hogy nálunk van egy bizonyos folytonosság – felelte a szakember. – Persze sokan mondják, hogy a német nyelvű edzői stáb vonzotta őt ide. Annak is örülök, amikor azt hallom, hogy fejlődni szeretnének nálunk.

„Trófeát nyerni a legjobb érzés, függetlenül attól, hogy valaki Magyarországon, vagy máshol teszi. Néha olyan játékost találunk, aki a Bundesligában nem alapember, de nálunk megmutathatja a képességeit. Vannak jó példák arra, hogy a nálunk másfél, két évet futballozó srácok Olaszországba vagy Franciaországba szerződtek.”


TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Bognár István (Diósgyőri VTK), Botka Endre (Bp. Honvéd), Julian Koch (német, Fortuna Düsseldorf – Németország), Amadou Moutari (nigeri, Anzsi Mahacskala – Oroszország), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország)
Kölcsönbe érkezők: Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, az ősszel kölcsönben Darmstadt 98 – Németország)
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Busai Attila (Diósgyőri VTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC), Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók: Jova Levente (Soroksár), Popov Patrik (Soroksár)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Florian Trinks (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik