FTC: Ramírez 3 évre jön, 770 ezer dollárba kerülhet - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 08:40
null
Ramírez a Fradi alapembere lett a tavasszal, a szurkolók és a vezetők is szeretnék, hogy maradjon (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros labdarúgócsapata már korábban bejelentette, hogy végleg szerződtetné a Fortuna Düsseldorftól kölcsönkapott ecuadori válogatott balhátvédet, a 20 éves Cristian Ramírezt. Sokáig úgy tűnt, nem sikerült megegyezni a feleknek, ám a legfrissebb, dél-amerikai sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás a felek között.

 

A bolavip.com értesülései szerint Cristian Ramírez 770 ezer dollárért (218 millió forint, illetve 707 ezer euró) érkezik a Fortuna Düsseldorftól a Ferencvároshoz, és hamarosan hároméves szerződést köt.

Arra a forrás nem tér ki, hogy ez az összeg – ami magyar szinten alighanem rekordnak számítana (ennyit magyar csapat valószínűleg még soha nem fizetett játékosért) – pontosan milyen feltételekhez, opciókhoz kötött, és ezt hány év alatt kell kifizetnie a Ferencvárosnak.

A bolavip.com hangsúlyozza, hogy Ramírez kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Ferencvárosban tavaszi kölcsönjátéka során. Ezért döntöttek úgy a magyar klub vezetői, hogy kivásárolják őt németországi szerződéséből. A forrás szerint a Fortuna Düsseldorf elsőre jóval nagyobb összeget kért annál, mint amennyit a Ferencváros ajánlott, de végül a feleknek sikerült egy olyan konstrukciót találniuk, amely mindkét klub számára előnyös. Vagyis az egyezség megszületett.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint azonban ennél alacsonyabb összegért kerülhet a magyar klubhoz az ecuadori válogatott játékos, vagyis az ára meg sem közelíti a vele kapcsolatban több forrásban is megjelent egymillió eurós kivásárlási összeget. Úgy tudjuk, a tárgyalások valóban előrehaladott stádiumban vannak, hamarosan szerződést is köthetnek a klubok, illetve Ramírez is aláírhat a Fradihoz.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők: Leandro de Almeida (Omonia Ciprus, szabadon igazolható)

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, Nyíregyháza, ?), Csilus Tamás (Lombard), Hidvégi Sándor (Dunaújváros, ?), Kunsági Roland (Mezőkövesd), Péter Antal (Soroksár, ?) Simita Gergő (Soroksár, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, kölcsön után végleg)

Távozók: Jack Tuijp (holland, helmondi kölcsön után FC Volendam – Hollandia)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország), Cristian Ramírez (ecuadori, Fortuna Düsseldorf – Németország, ?)

Távozhatnak: Philipp Bönig (német, szabadon igazolható), Buzsáky Ákos (szabadon igazolható), Tomislav Havojic (horvát, szabadon igazolható), Tarczy Pál (szabadon igazolható)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik