FTC: Prukner mellett kiálltak, Schembriért jönnek a lengyelek

Vágólapra másolva!
2011.05.14. 12:48
null
Kérdéses, Schembri meddig ölelheti még meg egy-egy győztes meccs után Prukner Lászlót (Fotó: NS-archív)
Címkék
A Ferencváros máltai csatára, André Schembri megszerzésének gondolata több klubot is élénken foglakoztat – egyedül Varsóból kettőt. Korábban a Polonia Warszawa érdeklődéséről lehetett olvasni lengyel forrásokban, ma pedig a Legia Warszawa sportigazgatója érkezik Magyarországra a csatár miatt. Eközben a zöld-fehér klub vezetősége ma közleményben állt ki a Ferencváros szakmai igazgatója, Prukner László mellett.

A Ferencváros holnap a harmadik hely és az Európa-liga-szereplés szempontjából döntő fontosságú meccset játszik Szombathelyen a Haladás vendégeként. A klubnál azonban nem csak a vasárnapi mérkőzés szolgáltat témát.

Tegnap azzal kellett foglalkozniuk a vezetőknek, hogy hova tűnt Emil Miljkovic, akiről a Nemzeti Sport megtudta, hogy Görögországba utazott próbajátékra, miközben a bosnyák futballista a klubnál azt mondta, beteg édesanyját látogatja meg hazájában. A labdarúgócsapatot működtető zrt. tegnap közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, és kilátásba helyzeték, hogy Miljkovic viselkedésének következményei lesznek.

Ma délelőtt már egy másik közleményt fogalmaztak meg az Üllői úton: a vezetőség a bizalmáról biztosította Prukner László szakmai igazgatót, akinek ferencvárosi jövőjével kapcsolatban több pletyka is megjelent az elmúlt napokban.

„A Ferencvárosnak nyugalomra és kiszámítható jövőre van szüksége. Ebből adódóan az FTC labdarúgócsapatánál nincs edzőkérdés. Minden ennek ellentmondó híresztelés a pletyka és a kitaláció kategóriájába tartozik" – áll a rövid közleményben.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy André Schembrinek újabb lengyel kérője akadt: a Polonia Warszawa után a Legia Warszawánál is felvetődött a csatár neve.

Lengyel internetes források szerint a Legia már egy ideje figyelemmel kíséri a máltai válogatott légiós játékát, és komolyan fontolóra vette a szerződtetését, ezért a Haladás elleni holnapi bajnokit személyesen tekinti meg a klub sportigazgatója, Marek Jozwiak.

A 24 éves Schembri 25 bajnokin 15 gólt szerzett a Ferencváros színeiben ebben a szezonban. A csatárnak lejár a szerződése, és bár a Ferencvárosnál szeretnék megtartani, közel sem biztos, hogy marad, hiszen több kérője is van. A lengyel csapatok mellett többek között a ciprusi Omonia is szerződtetné.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik