HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.13 09:02 Frissítve: 2017.12.13 09:27

FTC: Paintsilt szeretnénk megtartani, az El-csoportkör elvárható – Orosz

A labdarúgó NB I-ben az élen telelő Ferencvárosnak opciós joga van megvásárolni Joseph Paintsilt, az együttes 19 esztendős ghánai játékosát.

 

 

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Népszavának adott interjúban többek között Joseph Paintsilról és a nemzetközi kupaszereplésről beszélt.

„Nagy játékosmozgást nem tervezünk, de azt elárulhatom, hogy biztosan csatlakoznak majd néhányan – idézi a Népszava Orosz Pált. Törekszünk az állandóságra, ugyanakkor azon feltétlenül el kell gondolkodnunk, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás sem lesz már fiatalabb, az ő pótlásuk pedig komoly kihívás elé állít minket. Opciónk van Paintsilre, ha mi lehívjuk, hiába keresi őt más. Szeretnénk megtartani.”

Paintsil a nyáron kölcsönbe érkezett a Ferencvároshoz, az ősszel tizennégy tétmérkőzésen hat góllal és négy gólpasszal segítette a zöld-fehéreket.

„Reálisan nézve szerintem egy Európa-liga-csoportkörös szereplés már elvárható. Azzal a játékosállománnyal, szakmai, orvosi, financiális és infrastrukturális háttérrel, ami a Ferencvárosnál adott, ha megnézzük, hogy az Európa-ligában milyen csapatok szerepelnek, szerintem már elvárás lehet a bekerülés. Noha a Bajnokok Ligája anyagilag más kategória, az egy nagyobb álom, az már egy másfajta játék. A mi csapatunkhoz fogható oda ritkán kerül be, ha pedig mégis kivívja a szereplés jogát, nem feltétlenül ér el sikereket. Lépésről lépésre kell haladnunk. Amikor 2011-ben megérkeztünk a Ferencvároshoz, azt a célt tűztük ki, hogy először Magyarországon nyerjünk meg mindent, ha lehet, többször is. A következő cél egy Európa-liga-csoportkör lehet. Nyilván idővel szeretnénk a Bajnokok Ligájában is játszani, ám előbb az El-t reálisabbnak tartom” – tette hozzá a vezérigazgató.

A Fradi 2011 óta négyszer indult az Európa-ligában, s egyszer a BL-ben, de a csoportkörig egyik esetben sem jutott el.

Orosz Pál nemrég a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozva beszélt többek között a várható téli játékosmozgásról is.

2019.01.15 15:05:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szerhij Rebrov csapata gól nélküli döntetlent játszott a román élvonalbeli alakulattal.

2019.01.15 08:36:57

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

A kapus mindig a rögös utat választotta, így eszébe sem jut, hogy szögre akassza a kesztyűt.

2019.01.14 15:24:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Gheorghe Hagi irányította Viitorul ellen hiába sikerült egyenlíteni, a románok újabb gólt szereztek.

2019.01.11 23:32:24

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu