HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.07 19:32 Frissítve: 2018.06.07 19:59

FTC: Paintsil tíz évvel idősebb? Sok a kérdőjel…

A Ferencváros ghánai légiósa, Joseph Paintsil a télen állítólag maláriás megbetegedéssel küzdött, s egy ekkor készült orvosi leleten szereplő adatok alapján elképzelhető, hogy 10 évvel idősebb, mint amennyinek mondta magát.

Az a bizonyos lelet – több elütés is van benne. Lehet, hogy az életkor is rosszul szerepel? (Fotó: pestisracok.hu)
A LELET NAGYOBB MÉRETBEN IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ

A pestisracok.hu birtokába került – pontatlan gépeléssel készült – ghánai orvosi papír szerint egy „Joseph Painstil” nevű 30 éves beteg valóban járt a Kumasi városában található Micromedical Centerben, januárban.

Az orvosi lelet hitelessége minimum kérdéses, ráadásul ahogy Paintsil nevét elütötték, úgy az életkorát is hasonló könnyedséggel ronthatták el a ghánai intézet munkatársai.

Az elütés mellett további kétségek vetődnek még fel a pestisracok.hu „bizonyítékát” illetően Paintsil életkorával kapcsolatban. Egyrészt minden kórházi iraton szerepelni szokott legalább egy – de inkább több –, a páciens azonosítására alkalmas valamilyen személyi adat; az életkor nem ilyen, egy születési dátum az volna.

Továbbá az is érdekesség, hogy azok, akik egész szezonban egy csapatban játszottak és edzettek vele – magyarán a Ferencváros játékosai –, soha, semmilyen aggályuknak nem adtak hangot a légiós életkorával kapcsolatban.

Márpedig azért egy év alatt talán csak feltűnt volna valakinek egy labdarúgóklubnál, hogy mintha nem annyi idős lenne valaki, amennyinek mondja magát. Illetve az sem rossz kérdés, hogy ha valóban egy 30 esztendős labdarúgóról beszélünk, akkor vajon hol volt az elmúlt tíz évben?

Mindenesetre az üggyel kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, ám a klubtól egyelőre nem kaptunk visszajelzést. Amint ezt megkapjuk, cikkünket frissítjük.

Joseph Paintsil – egy idényen át nem vették volna észre, hogy 30 éves? (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

2019.01.17 16:05:08

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Sisa Tibor bemutatta az új, kooperatív oktatási modellt, és futballunk nagy lehetőségéről is beszélt.

2019.01.17 00:25:51

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Janiccsal ellentétben Torghelle sosem számított mindenki kedvencének.

2019.01.17 00:11:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.01.15 15:05:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Szerhij Rebrov csapata gól nélküli döntetlent játszott a román élvonalbeli alakulattal.

2019.01.15 08:36:57

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

A kapus mindig a rögös utat választotta, így eszébe sem jut, hogy szögre akassza a kesztyűt.