FTC: olyan eljárással készül a gyep, mint az Old Traffordon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.10. 21:14
A Ferencváros új stadionjában a többek között a Manchester United stadionjában, az Old Traffordon is alkalmazott technológia szerint zajlik majd a gyepesítés.

Az új FTC-stadiont építő Market vállalat a Facebookon közzétette a gyepesítésre vonatkozó terveit, amelyek szerint a „pálya rétegrendjének minden egyes alkotó elemét magyarországi anyagok alkotják. Valamennyi, a pályában használt anyagot Skóciában, kizárólag gyepneveléssel foglalkozó szaklaborban vizsgálták be."

„A Fibresand gyökérzónát speciális, homok és komposzt egyedi arányú, rostált keveréke alkotja. A bekevert anyagot helyben tároltuk, majd április 7-én megkezdődött a speciális polipropilén szálak bekeverése a gyökérzónába. A szálak néhány mikronnyi vastagsággal rendelkeznek, a gyökérzónának speciális erős rugalmas tartást biztosítanak. A technológia sokkal erősebb gyökérképződést, sokkal jobb vízelvezetést, stabilitást, kisebb felületi sérülést jelent, és segítségével elkerülhető a gyakori gyepszőnyegcsere is" – írta a Market a Facebookon.

Ugyanezt a technológiát alkalmazza a Manchester United a Fulham, a Newcastle és a Hoffenheim is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik