FTC: Novák Dezső idejében könnyebb volt bejutni a BL-be – Orosz Pál

Vágólapra másolva!
2019.02.25. 19:17
Új, időszakos kiállítás nyílt a Groupama Arénában található Fradi Múzeumban. A tárlat Novák Dezsőnek állít emléket, aki amellett, hogy labdarúgóként kétszeres olimpiai bajnok, vezetőedzőként 1995-ben a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette a Ferencvárost. A megnyitón az NSO Tv stábja is ott járt, és arra kereste a választ az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál és a Fradi korábbi játékosa, ifjabb Albert Flórián segítségével, hogy az akkori sikerből mit meríthet manapság a klub az eredményes nemzetközi szerepléshez.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál szerint sokat lehet abból a sikerből meríteni, de akkoriban még nagyon más idők jártak.

„Biztos, hogy kellett Novák Dezső karizmatikus személyisége ezekhez a sikerekhez. Teljesen más idők voltak, könnyebb volt akkoriban bejutni a BL-be, nem volt akkora differencia a topcsapatok és a kisebb csapatok között. Ezen kívül egy nagyon összeszokott, jó csapat volt, küzdöttek egymásért a srácok, és karizmatikus játékosok is voltak abban az együttesben.”

Ifjabb Albert Flórián szerint is más korszakot élünk már.

„Szerintem azért voltunk abban az időben sikeresek, mert nagyon a Fradi tradíciójára épült az akkori csapatunk, tizenhárom saját nevelésű volt a keretben. Dezső bácsi tudott a játékosokkal egyénileg úgy bánni, hogy mindenkinek tudta, mi a helye, meddig engedheti el, és ezt nagyon jól össze tudta kovácsolni. Az az év tényleg olyan sikertörténet, amit nagyon szeretnénk, de nemcsak mi, hanem a szurkolók, mindenki, aki a Fradiért rajong. Én is kívánom, hogy legyen, mert mi már a retro Fradi vagyunk.”

Az NSO Tv videójában Orosz Pál arra is válaszol, hogy miért szerepel most kevesebb saját nevelésű játékos a Ferencvárosban, mint akkoriban; mennyire nehéz edzőként, vezetőként a szurkolóknak megfelelni; adottak-e a lehetőségek a nemzetközi sikerhez, mi a realitás?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik