FTC: nincs még megállapodás Lovrencsiccsel, de tárgyalnak vele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.21. 18:31
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szurkolói ankétot tartott Kubatov Gábor elnök, valamint Thomas Doll vezetőedző részvételével.

Mint beszámoltunk róla, Lovrencsics Gergő érkezhet a Ferencvároshoz, mivel Roland Lamah minden bizonnyal távozik a zöld-fehér klubtól. Az egyik szurkoló azt mondta, szeretné, hogy megtartsák a belga játékost, mivel jobb labdarúgónak tartja a Lech Poznan szélsőjénél. Egy másik drukker Florian Trinksszel volt elégedetlen, ezekre reagált először Kubatov.Lovrencsics Gergő érkezhet a Ferencvároshoz, mivel Roland Lamah minden bizonnyal távozik a zöld-fehér klubtól. Az egyik szurkoló azt mondta, szeretné, hogy megtartsák a belga játékost, mivel jobb labdarúgónak tartja a Lech Poznan szélsőjénél. Egy másik drukker Florian Trinksszel volt elégedetlen, ezekre reagált először Kubatov.

„Mindig van egy ár-érték arány, folynak a tárgyalások Lamah-val. Amikor Lovrencsicset szidja, kérem védjen meg, ha más azt mondja, miért nem hozok magyart. Nincs még megállapodás, de tárgyalunk vele is” – reagált Kubatov Gábor.

„Trinks német utánpótlás-válogatott labdarúgó, akinek időt kell adni… Bajnokcsapat szurkolói ankétján ülünk és azt mondják, milyen rosszak voltak a játékosaink. Lehet szidni őket, de én a társuk vagyok.. Arra kérem, legyen türelmes. Lépésről lépésre megyünk előre, öt éve vettük át a csapatot, azóta csak fejlődött szakmailag az együttes.”

„Nekünk már nem elég másodosztályú szerb futballista, topjátékos kell! Biztos vagyok benne, hogy be fogunk jutni az Európa-liga vagy a Bajnokok Ligája csoportkörébe, csak türelem kell hozzá. Csaknem száz játékost figyelünk, hol volt ilyen néhány évvel ezelőtt? Vladan Csukics a szezon végén visszavonul, teljes állású játékosmegfigyelő lesz, ahogy Európa több területén lesz még megfigyelőnk.”

„Örülök neki, hogy aggódnak a csapat sorsáért – így Thomas Doll. – Tudjuk, hogy több olyan poszt van, amelyen erősítenünk kell. Szeretnénk hozni jó futballistákat, de nem könnyű meggyőzni egy Bundesliga-játékost, hogy Magyarországra jöjjön. Megnéztem, milyen labdarúgók voltak itt négy éve… Ahhoz képest elég nagy az előrelépés! Ígérem, mindent megteszünk, hogy megerősítsük a keretet!”

„Csukics megérdemelte, hogy még játszhasson a Fradiban az utolsó szezonjában. Szeretnék fiatalokat berakni már most, de erre még várnom kell egy-két évet. Valóban látom, hogy a tavasszal, miután a bajnoki cím biztossá vált, visszavett egy kicsit néhány játékos.”

Kubatov Gábor elmondta, szerették volna, hogy a szezon utolsó hazai Fradi-meccsén, az Újpest elleni derbin adják át az aranyérmeket, de a Magyar Labdarúgó-szövetség nem egyezett bele, így Sopronban a Haladás elleni mérkőzés után kerül erre sor. Az elnök újra beszélt a szurkolói helyzetről.

„Lehet, hogy meglepődnek ezen, de kedvelem Hamberger Ádámot (a „capót”, az ultrák vezetőjét – a szerk.). Ha azt kérdezik, hiányzik-e a Fradi-tábor, azt mondom, igen – mondta Kubatov. – De csak akkor, ha tud viselkedni. Én is olyan voltam, mint ők, de akkor nem volt egy elnök, aki elmondta, hogyan kell szurkolnom. Amikor én voltam a drukkerek között, még főleg a szidás ment, ma már a hetven százaléka a rigmusoknak buzdítás. Ez nagy eredmény.”

„Ha bejönnének az ultrák, az megérné nekünk az anyagi áldozatot, hogy kedvezményeket kapjanak, még ha ez igazságtalan is lenne azokkal, akik eddig fizették a teljes árat. Hamberger Ádám elmondta, a szkenner csak másodlagos probléma. A hét elsődlegesre, már megoldást találtunk, mégsem akarnak bejönni. Azt mondják, a vérüket adnák a Fradiért, de a vénájukat nem...

Kubatov hozzátette, sok mindenben partner, köztük a pirotechnikában is, de van egy határ, amit nem lehet átlépni, a „cigányozás” nem fér bele. Arra a felvetésre, hogy miért nem kell a stadion minden területén vénaszkenneres beléptetés, úgy reagált az elnök, hogy nem tartja diszkriminatívnak a biometrikus beléptetést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik