FTC: „Nincs itt az ideje a mélyebb vizsgálatnak”

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2016.08.26. 11:05
null
Hajnal Tamás már nagyon várja, hogy újra pályára léphessen (Fotó: Veres Viktor)
A Ferencváros a legutóbbi négy bajnoki fordulóban csak egyszer győzött, de a Nemzeti Sportnak interjút adó Hajnal Tamás szerint korai lenne ítéletet mondani csapata felett – a sérülésből lábadozó labdarúgó úgy véli, november előtt nem érdemes értékelni.

 

– Miért maradtak el a győzelmek?
– Mert nem szerezzük meg a második gólt. Egygólos hátrányban nem zuhan össze az ellenfél, pontosan tudja, hogy a rögzített játékhelyzetek után lehet keresnivalója. Az utóbbi időben a vezetést többször megszereztük, ám nem tudtuk növelni az előnyt, nem roppantottuk meg az ellenfelet, amely később élt a kínálkozó eséllyel. Ezen kellene változtatni.

– A huszonegy pontos előnnyel megnyert bajnoki cím után törvényszerű a visszaesés?
– Talán igen. Az előző szezon őszén valóban kimagaslóan futballoztunk, nem véletlenül nyertük meg fölényesen a bajnokságot és hódítottuk el a Magyar Kupát. Kevés olyan csapat van, amely másfél éven keresztül képes ugyanolyan magas szinten futballozni, a jelek szerint nekünk sem sikerült. Ugyanakkor a bajnokság java még csak most következik, s egyelőre korai lenne ítéletet mondani a csapat felett. A teljesítményünket leghamarabb novemberben érdemes értékelni, ha akkor is döntetlenek és vereségek miatt kell majd magyarázkodnunk, érdemes mélyebb vizsgálatot tartani, de ennek nincs itt az ideje.

– A jelek szerint viszont a drukkerek aligha álmodhatnak újabb fölényes bajnoki címről.
– Tiszteletlenségre és nagyképűségre vallana, ha ismét húszpontos előnyről beszélnénk. A Videoton egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújt, a Vasas a bajnokság meglepetéscsapata, egyértelmű, hogy ebben a szezonban sokkal nehezebb megnyerni a bajnokságot. A céljaink viszont nem változtak, önmagunkkal szemben nagyon magasak az elvárásaink.

– Önt mennyire viselték meg az elmúlt hetek?
– Szenvedtem rendesen, nem gondoltam volna, hogy ennyire elhúzódik a felépülés a vádlisérülésem után. Annak viszont örülök, hogy napról napra közelebb kerülök a visszatéréshez, de mivel egyelőre külön edzek a csapattársaimtól, nem tudom pontosan megmondani, mikor léphetek ismét pályára. Remélem, minél előbb.

SIMÁN VISSZAFÉR MAJD A KEZDŐBE? HOGYAN SZEREZHETŐ VISSZA A GYILKOS ÖSZTÖN? CSÖKKENT-E AZ ÖNBIZALOM? OLVASSA EL A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik