FTC: Miért aggódnék? – Orosz; érkezhet erősítés a Lyontól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.18. 08:40
Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója több játékosról, az európai kupaporondról és a Lyonnal kötött együttműködésről is beszélt.

Az európai kupaporondon a csoportkör a zöld-fehérek célja (Fotó: fradi.hu)
Az európai kupaporondon a csoportkör a zöld-fehérek célja (Fotó: fradi.hu)

A Ferencváros 1–0-s vereséget szenvedett a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán a Videotontól, majd három nappal később csupán egygólos győzelemmel zárt a bajnokságban a békéscsabai túrát. Van ok aggódni a Fradinál?

„Miért kezdtem volna aggódni? – kérdezett vissza a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Orosz Pál. – A kupában a továbbjutás egyáltalán nem dőlt el, van még egy visszavágó is, Békéscsabán pedig sosem volt könnyű nyerni, de elhoztuk a három pontot.”

Orosz elismerte, hogy Böde Dániel valóban hiányzik a csapat játékából, de hamarosan visszatérhet, így ez a probléma megoldódik. Batik Bencére ugyanakkor még hosszabb kihagyás vár, hónapokba telik, mire újra pályára léphet, ennek ellenére szerződést hosszabbítottak vele, mert hisznek benne, hosszú távon számolnak vele és bíznak benne, hogy hamarosan százszázalékos lesz.

Florian Trinks, a Fradi egyetlen téli igazolása volt. Orosz szerint a német középpályás egy nehezebb időszakon van túl, de ha utoléri magát, húzóember lesz.

Az FTC vezérigazgatója ismét elmondta, mindenféleképp szeretnének az európai kupaporondon csoportkörbe jutni (vagy a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában), de látják a riválisok költségvetését, amely magasabb a zöld-fehér klubénál, így nem lesz könnyű.

A Lyonnal való együttműködésről Orosz elmondta, elsősorban közös gondolkodásról van szó (például az utánpótlás-nevelés terén), a legjobb játékosait biztosan nem küldi Magyarországra a francia klub, de az elképzelhető, hogy olyan játékos, aki nem fér be a Lyonba, a Ferencvároshoz kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik