FTC: megdöbbentő menesztések, Oláh és a brazil Junior érkezhet

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 09:14
null
Junior (középen) a Ferencvárosban folytathatja (Fotó: M. Németh Péter)
A Ferencváros labdarúgócsapatánál továbbra is javában zajlik a keret kialakítása a következő szezonra. Négy új játékos már érkezett, míg a lejárt szerződésű labdarúgók közül Rafa Wolfe-ra és Jason Morrisonra nem tartanak igényt a vezetők, Ahmed Adnannak pedig e-mailben mondtak fel. Ugyanakkor nemcsak a játékosállományban, hanem a vezetőségben is jelentős változások zajlanak.

Az elmúlt hetekben több vezető is távozott az Üllői útról, legutóbb három napja Igaz András technikai igazgató.

„Azért határoztam a lemondás mellett, mert nem tudtam elfogadni azokat a döntéseket, amelyeket a jelenlegi megbízott cégvezető hozott – indokolt a technikai igazgató. – Sőt nem tetszett e lépések végrehajtása sem. Ezek a folyamatok az én értékrendemmel, elveimmel teljes mértékben ellenkeznek."

„Mivel nem tudtam, kivel mi a célja az új vezérkarnak, én sem tudtam őket kellően tájékoztatni. Ez zavart, hiszen rendszeresen kerestek, és tőlem vártak megoldást. Úgy egyeztettek például a lehetséges új pályaedzővel, hogy közben Csató Sándor, aki ugyanezt a posztot töltötte be, még mindig a helyén volt. Ezt nem tartom fairnek. Volt olyan külföldi játékosunk, akivel e-mailben közölték, hogy nem tartanak igényt rá. Vagy például az egyik kollégámat úgy távolították el a klubtól, hogy a portástól tudta meg – és már be sem engedték a klubházba" – ecsetelte a problémákat Igaz András.

Az most már egyértelmű, hogy vérátömlesztésen esik át a Ferencváros. Kevin McCabe csütörtökön kommünikét adott ki, amelyben biztosította a Fradi-szurkolókat, hogy amit ígért, továbbra is betartja – egyszer majd lesz új stadion, és esze ágában sincs eladni a csapatot. Ezt azért is fontos kiemelni, mert a pletykák már Demján Sándor háttérben történő szerepvállalásáról szólnak.

A Ferencváros napi ügyeit jelenleg a nagy Rapid-szurkoló hírében álló osztrák Alexander Gerstl, ideiglenes cégvezető irányítja, aki a Nemzeti Sportnak elmondta, vezetői megbízatása  jövő szerdáig tart, amikor megnevezik az új gazdasági igazgatót.

Térjünk át a szakmai oldalra, mert bár négy játékos – Rodenbücher István, Nagy Patrik, Józsi György, Maróti Béla – már biztosan csatlakozik a Ferencvároshoz, és Djordje Tutorics hosszabbított, azért még nem végleges a keret.

A június 23-án kezdődő felkészülés során dől el, kik folytatják még az Üllői úton. Az élő szerződésű Anthony Elding, Liban Abdi és Sam Stockley jövője kérdéses, míg Rafa Wolfe-ra és Jason Morrisonra nem tartanak igényt, Ahmed Adnannak pedig – e-mailben – már fel is mondtak.

Megyeri Balázs a görög Olympiakoszhoz igazolt. A lejáró szerződésű labdarúgók közül Balog Zoltánnal, Dragóner Attilával és Ferenczi Istvánnal egyelőre nem hosszabbítottak. Bár utóbbi futballista már megegyezett az előző vezetőséggel – a csatár a fizetéscsökkentésbe is belement –, az újjal még nem jutott dűlőre.

Úgy hírlik, az FTC szeretné megszerezni Kaposvárról Oláh Lórántot és a brazil védőt, Juniort.

A szakmai stábban is vannak változások: a Bajai LSE-től távozó Nagy Tamás lett Prukner László szakmai igazgató segítője. Ennek tükrében viszont kérdéses, mi lesz a sorsa Csató Sándornak, akinek egy esztendeig még él a szerződése. Az erőnléti edző a Kaposvárról érkező Bali Péter lett.

A FERENCVÁROSRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik