FTC: még ebben a ciklusban megvalósulhat a Fradi-város

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 18:16
Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos a Zöld és fehér magazin aktuális számában elmondta, még ebben a kormányzati ciklusban megvalósulhat a Népligetben a Fradi-város koncepció.

„Városépítészek, mérnökök, tervezők, környezetvédelmi szakemberek, jogászok elkészítettek egy nagyon komoly fejlesztési tanulmányt, amit a napokban zártunk le. Ez alapján én, mint kormánybiztos, ősszel előterjesztéssel fordulok a kabinet felé, amiben a hosszú távú fejlesztési koncepcióra igent mondhat a kormány. Ezt követően a jövő év elején kiírhatjuk a Népliget teljes területére vonatkozó országos, nyílt tervpályázatot, majd kiválasztjuk a különböző létesítmények tervezőit, később a tervek birtokában uniós és hazai források felhasználásával megindulhat az építkezés" – idézi Fürjes Balázs interjúját az ulloi129.hu.Fürjes Balázs interjúját az ulloi129.hu.

„A Fradi edzőbázisát kibővítve, az Építők sporttelepével valósítjuk meg a Fradi-város koncepciót. Épül majd kézilabdacsarnok, uszoda, edzőtermek és -pályák, a koncepció hosszú távon oldja majd meg az FTC minden létesítményigényét" – tette hozzá a kormánybiztos, aki szerint dolgoznak azon is, hogy a jégkorongozók is otthonra leljenek, míg a beruházás teljes volumene a stadion építésével lesz közel azonos, tehát tízmilliárdos nagyságrendű fejlesztésről lehet beszélni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik