FTC: Máté Csaba lesz az NB III-as csapat vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2020.06.29. 12:15
null
Máté Csaba (jobbra) lesz az FTC NB III-as csapatának vezetőedzője (Fotó: Micheller Szilvia)
A friss NB I-es bajnok Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, amiről Hajnal Tamás sportmenedzser korábban már beszélt, hogy a fővárosi klub tartalékcsapatot indít a harmadosztályban. Az együttes vezetőedzője Máté Csaba lesz, s Leandro játékos-edzőként csatlakozik a csapathoz.

A Magyar Labdarúgó-szövetség engedélyezte az élvonalbeli kluboknak, hogy a 2020–2021-es idénytől tartalékcsapatot indítsanak az NB III-ban – függetlenül attól, korábban volt-e alacsonyabb osztályban második csapatuk.

A 2019–2020-as első osztályú egyesületek közül a nemrég véget érő kiírásban a DVSC, a DVTK, a Budapest Honvéd, a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár versenyeztetett tartalékegyüttest a harmadosztályban. Az Újpestnek a BLSZ I-ben, a Kisvárdának a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban, a Mezőkövesdnek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályban volt második csapata. Az FTC, a ZTE, a Paks és a Kaposvár nem működtetett alacsonyabb osztályú felnőttcsapatot.

A Ferencváros tájékoztatása szerint Rebrov egyik segítője, Máté Csaba lesz a vezetőedző az NB III-as gárdánál. Az NB I-es csapattól távozó Leandro játékos-edzőként vállal szerepet az FTC II-nél.

A szövetség szabályzata szerint a tartalékcsapatokban legfeljebb négy 1999. december 31-nél korábban született futballista szerepelhet.

„Miután kiderült, hogy Máté Csaba lesz a vezetőedző a második csapatnál, megkeresett, hogy legyek edző én is ott, ne csak a pálya mellett segítsek, hanem játékosként is – idézi a fradi.hu Leandrót. – Bízom benne, hogy segíteni tudom a fiatalokat, mind tanácsokkal, mind a pályán. Egyébként is mindenképp tervben volt, hogy folytatom a futballt, ha nem is az élvonalban, de alacsonyabb osztályban. Nem akartam abbahagyni teljesen a labdarúgást, volt is már megkeresésem, de természetesen sokkal boldogabb vagyok így, hogy itt maradhatok és továbbra is Fradi-mezben futballozhatok.”

Az FTC-nek legutóbb a 2016–2017-es évadban volt második csapata. Akkor Lipcsei Péterrel a kispadon a 12. helyen végeztek a zöld-fehérek az NB III Közép-csoportjában.

„A fiatal, utánpótláskorú játékosoknak ez egy nagyobb megmérettetés lehet, illetve a kiöregedőknek is lesz plusz egy évük, hogy bizonyítsanak – vélekedett Máté Csaba. – Az európai topfutballban is bevett szokás, hogy a fiatalokból álló második csapathoz csatlakozhatnak idősebb játékosok is az első keretből. Ezért is szerettem volna, ha Leandro csatlakozna hozzánk, hiszen a tudásával, a mentalitásával rengeteget segíthet. Ez egy ajándék, hogy testközelből tanulhatnak tőle. Amikor felvetődött, hogy vezetőedzői szerepem lesz az NB III-as csapatnál, rögtön egyeztettem Szerhij Rebrovval. Elmondta, hogy nagy figyelemmel fogja követni a csapat tevékenységét. Ragaszkodott hozzá, hogy az első csapatnál végzett pályaedzői munkám mellett végezzem a feladataimat az NB III-as csapatban. Fontos, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a két csapat közt. A vezetőség olyan embert szeretett volna a csapat élére, akin keresztül gördülékenyen folyhat a munka az NB I-es és az NB III-as csapat között. Nagy Ádám és Nagy Dominik az NB III-at megjárva került a Fradiba, de említhetnénk Csontos Dominikot is, aki az utánpótlásból indulva már az első kerettel van. A legfontosabb a fejlődés, a Fradi kötelékén belül pedig jó körülmények között dolgozhatnak a játékosok, mindenki tisztában van a rá váró kihívásokkal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik