FTC: Lovrencsics Gergőt felhívta Rossi a kerethirdetés előtt

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 09:15
null
A Ferencváros magyar válogatottjai közül Sigér Dávid (balra) jelenleg is a nemzeti csapattal készül, Lovrencsics Gergő (jobbra) pedig reméli, hogy a novemberi meccseken már ő is segítheti Marco Rossi szövetségi kapitány együttesét (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Egy hét múlva kezdi meg BL-csoportkörös szereplést az FTC, de Lovrencsics Gergő még a péntek esti bajnokira koncentrál.

 

Mozgalmas hetek várnak a Ferencváros labdarúgóira, miután véget érnek a Nemzetek Ligája októberi csoportmérkőzései. A zöld-fehérek pénteken a Kisvárda, négy nappal később a Barcelona otthonába látogatnak, és november 8-ig megmérkőznek még az Újpesttel, a Dinamo Kijevvel, a Mol Fehérvárral, a Juventusszal és a Mezőkövesddel. A keret egyelőre nem teljes létszámban készül, mivel többen a nemzeti együtteseket segítik, de a Budapesten maradók sem lazsálnak.

„Igyekszünk a válogatott mérkőzések alatt a szünetet a lehető legjobban kihasználni    – mondta lapunk érdeklődésére Lovrencsics Gergő, aki akár az oroszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő válogatott tagja is lehetne, de a kerethirdetés idején sérüléssel bajlódott.  – A szövetségi kapitány felhívott a kerethirdetés előtt, és elmondta, mivel épphogy visszatértem a pályára, ezúttal nem számol velem. Számítottam a döntésére, teljesen megértem, különösen ha azt az oldalát nézem, hogy így két hetet a Ferencvárossal készülhetek, és visszajuthatok arra a fizikai szintre, ami ahhoz kell, hogy bírjam a ránk váró három-négy naponkénti meccs­ritmust. Most már teljesen egészséges vagyok. Ha így marad, és jól megy a játék októberben, remélhetőleg novemberben már a válogatottat is segíthetem.”

Figyelembe véve, hogy a Ferencváros legutóbb huszonöt éve játszott olyan rangos mérkőzést, mint amilyen jövő hét kedden 21 órától a Camp Nouban vár rá, nem lenne meglepő, ha a klub már most a barcelonai utazás lázában égne. Lovrencsics Gergő ugyanakkor kiemelte, hogy szó sincs ilyesmiről, a csapat minden idegszálával a pénteki bajnoki találkozóra készül.

„Szerhij Rebrov megköveteli tőlünk, hogy száz százalékig a következő összecsapásra összpontosítsunk. Mindegy, hogy egy hét múlva Barcelonába lépünk pályára, ameddig a Kisvárda elleni mérkőzést nem fújták le, az az elsődleges. Ez azért is fontos, mert ahhoz, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában indulhassunk, és minél jobb esélyünk legyen eljutni valamelyik kupában a csoportkörbe, meg kell védeni a bajnoki címünket. Minden szinten ugyanolyan jól kell teljesítenünk, és kizárólag a győzelem az elfogadható. Természetesen a Bajnokok Ligája kicsit más ebből a szemszögből, de ott sem feltartott kézzel lépünk pályára.”

Ahogy Hajnal Tamás sportmenedzser múlt héten a fradi.hu-nak elmondta, a klub nem hívta vissza idő előtt a magyar válogatott keretéből a futballistáit. Ez azt jelenti, a Nemzetek Ligája szerdán lezáruló küzdelmei, különösen az Oroszország–Magyarország találkozó is hatással lehet a csapat pénteki keretére. A csütörtökön hazatérő Botka Endre, Dibusz Dénes és Sigér Dávid a fokozott meccsterhelés és a koronavírus-veszély miatt jó eséllyel nem játszhat a Kisvárda ellen.

„Mindegy, milyen összeállításban lépünk pályára, nyernünk kell      – jelentette ki Lovrencsics Gergő.      – Két éve bizonyítjuk, kemény edzésmunkával milyen sikereket lehet elérni. Mindenki játszani szeretne és a legjobbját nyújtani, ezért kizárólag azzal lennék elégedett, ha győzelemmel hangolnánk a Barcelonára.”

BAJNOKOK LIGÁJA, A G-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
18.55:
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz)
21.00: FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
21.00: FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–Juventus (olasz)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik