FTC: Lovrencsics Gergő aláírt a zöld-fehérekhez – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.05. 21:45
null
Lovrencsics Gergő a Fradiban folytatja (Fotó: AFP)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a Fradi Tv-ben bejelentette, hogy Lovrencsics Gergő az Üllői úton folytatja pályafutását.

A Nemzeti Sport Online már áprilisban jelezte, hogy az FTC szeretné megszerezni Lovrencsicset, az ügy végére azonban csak most került pont.

Az Eb-n két meccsen, a portugálok és a belgák ellen játszó 27 éves futballista már korábban előszerződést kötött a Ferencvárossal, melynek értelmében, ha külföldről nem kap megfelelő ajánlatot, akkor az Európa-bajnokság után az FTC-hez szerződik. A zöld-fehér klub kedden bejelentette az átigazolást.

Lovrencsics Budafokon kezdte el a pályafutását, majd Pécsen és Pápán is játszott mielőtt Lengyelországba, a Lech Poznanhoz szerződött. A szélső 112 mérkőzésen lépett pályára az Ekstraklasában, 19 gólt és 27 gólpasszt jegyzett.

Lovrenciscs az M4 Sportnak elmondta, előrelépés a karrierjében, hogy a Ferencvárosba igazolt, mivel a Lech Poznannal nem indulhatna a nemzetközi kupaporondon. A szélső tudja, több riválisa is van, de megküzd a helyéért a zöld-fehéreknél.

Lovrencsics aláírt (Fotó: fradi.hu)
Lovrencsics aláírt (Fotó: fradi.hu)

„Új fejezet kezdődik a pályafutásomban. Hazatérek négy év légióskodás után – mondta Lovrencsics a Fradi Tv-nek. – A magyar bajnok és kupagyőztes Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szeretne szerepelni – nekem is ez a legnagyobb célom. Az Európa-liga csoportkörében már pályára léptem, most a BL lenne a következő lépcsőfok, de tudom, nagyon sokat kell még dolgozni ezért.”

„Úgy építettem fel a karrieremet, hogy mindig lépcsőfokról lépcsőfokra haladjak. Ez most a Ferencváros volt, mivel a Lech Poznannal nem sikerült elérnünk a nemzetközi kupaszereplést. Ha ott maradok, akkor visszaléptem volna, a Fradival viszont a BL-ben tudok játszani. Magyarország legerősebb csapatába érkeztem, nem kérdés, ez előrelépés a karrieremben.”

„A csapatnál mindenkihez fűz valami kis kapcsolat. Vagy egy csapatban játszottunk, Vagy ellenfélként találkoztunk. Jó közegbe, baráti társaságba csöppentem. Nekem mindig is a csapat sikeressége volt a legfontosabb. Ha ehhez gólokkal, gólpasszokkal tudok hozzájárulni, akkor még boldogabb leszek.”

Az InStat Football statisztikai elemzőrendszer adatai szerint Lovrencsics Gergő nyújtotta a legjobb átlagteljesítményt a magyar válogatott játékosai közül a franciaországi Európa-bajnokságon. A szélső büszke az Eb-n nyújtott teljesítményére.

„Az Eb meccsnapján kimentem melegíteni és megláttam a tízezer magyar szurkolót. Örömükben már majdnem ugráltak a lelátóról. Akkor fogtam fel, hol is vagyok. Bár sérülés miatt nem játszhattam, a pálya széléről körbenéztem. Ez nagyon nagy lökést adott nekem. Sok tapasztalattal és jó emlékekkel jöhettünk vissza.”

„Én is megkaptam az Instat elemzőrendszer által készült videókat, ezekből nagyon sokat lehet tanulni, hogy mik voltak a hibák, mit kellene másként tenni a következő mérkőzésen. Megvannak az emlékek az ember fejében, de azért ezeket jobb visszanézni. Minden meccs után egy-két napig szoktam elemezni a saját momentumaimat. Csak örülni tudok, hogy ezek alapján én lettem a legjobb, büszke vagyok erre, de jobban örültem volna, ha négy mérkőzés alapján is én vagyok a legjobb."

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Oliver Hüsing (német, Werder Bremen – Németország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria, legutóbb kölcsönben Brentford – Anglia)
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám (Soroksár), Csilus Tamás (Kisvárda, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bese Barnabás (MTK), Drilon Cenaj (bosnyák-albán, legutóbb Chievo – Olaszország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Stieber Zoltán (Hamburg, a tavasszal kölcsönben Nürnberg – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim, a tavasszal kölcsönben Hannover 96 – Németország), Rafael van der Vaart (holland, Real Betis – Spanyolország)
Távozók: Hodgyai László (szabadon igazolható), Kunsági Roland (soroksági kölcsön után ETO FC Győr), Roland Lamah (belga, lejár a szerződése, érdeklődnek iránta: Crvena zvezda – Szerbia, Egyesült Államok, Katar, Kína),
Kölcsönbe távozók: Haris Attila (Soroksár, ismét kölcsönbe), Silye Erik (Soroksár), Valencsik Dávid (Soroksár, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Böde Dániel (érdeklődik iránta: Hapoel Beer-Seva – Izrael), Nagy Ádám (érdeklődnek iránta: Chelsea, Liverpool, Leicester City, Southampton – Anglia; Freiburg, Hamburg – Németország; Bologna – Olaszország; Benfica, Braga – Portugália, Trabzonspor – Törökország; Marseille – Franciaország; Rapid Wien – Ausztria)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik