FTC: Lipcsei Péternek már jelezték, hosszabbítanának, de...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.30. 09:47
null
Lipcsei Péter (jobbra) még nem döntötte el, marad-e Soroksáron a következő idényre is (Fotó: NS-archív)
Az NB II-es Soroksár vezetőedzőjének, Lipcsei Péternek a nyáron lejár a szerződése a soroksáriak partnerklubjánál, a Ferencvárosnál. A szakember a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, az FTC-től már keresték a hosszabbítással kapcsolatban, de még nem döntött a folytatásról. 

 

A labdarúgó NB I-ben három forduló ugyan még hátra van, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, a klubok már megkezdték a tervezést a következő szezonra. A nyáron edzőváltást tervező csapatoknál ilyenkor már készül a lista, kik azok a szakemberek, akikből kiválasztják a leendő vezetőedzőt. Nem lenne meglepetés, ha Lipcsei Péter több klubnál is szóba kerülne a lehetséges jelöltek között.

„Engem még nem kerestek másik klubtól, de a Ferencváros alelnöke, Nyíri Zoltán már jelezte, hogy szeretnék meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződésemet” – reagált az NSO megkeresésére Lipcsei Péter.

A szakember 2017-ben kötött újabb kétéves szerződést a Ferencvárossal – melynél az utánpótlásban, majd az NB III-as csapatnál dolgozott –, s a két évvel ezelőtti hosszabbítás után az FTC partnerklubjánál, a Soroksárnál lett vezetőedző az NB II-ben. Irányításával stabil középcsapatnak számít a másodosztályban a Soroksár, az előző idényt a 8. helyen zárta, most a 7. helyen áll a csapat, amely a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutott.

„Nyilván részemről sem kérdés a hosszabbítás, de ha kapnék ajánlatot az NB I-ből, akkor le kellene ülnöm az FTC elnökével, Kubatov Gáborral megbeszélni a helyzetet. Szeretnék én is szakmailag fejlődni, előrelépni, ezért ha lenne lehetőségem az NB I-ben dolgozni, elgondolkodnék rajta” – fogalmazott Lipcsei, aki hozzátette, a jövőjét érintő kérdés a szezon végén lesz aktuális.

Egyelőre persze még azt sem lehet tudni, hogy mely csapatok terveznek a nyáron edzőváltást az NB I-ben, de például az köztudott, hogy a Puskás Akadémiánál Komjáti András klubigazgató csak ideiglenesen irányítja a csapatot a bajnoki hajrában – a felcsútiakat éppen a Soroksár búcsúztatta a Magyar Kupától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik