B. Á. 2019.08.15 10:24 Frissítve: 2019.08.16 20:50

FTC: ügynöke megerősítette, Varga Roland marad a klubnál

A Nemzeti Sport információi szerint Davide Lanzafame után újabb játékos szerződtetése is szóba került a Budapest Honvéd labdarúgócsapatánál: Varga Roland szintén a Ferencvárostól érkezhet(ne) Kispestre, ugyanakkor a játékost képviselő Vörösbaranyi József cáfolta, hogy ügyfele távozna az FTC-től.

Nagyon úgy tűnik, hogy Varga Roland egyelőre nem búcsúzik a Fraditól (Fotó: Török Attila)

 

A goal.com csütörtök délelőtti cikke egybevág korábbi értesülésünkkel, a portál azt írta, a kispesti egyesület még a héten megszerezheti a 29 éves futballistát, a hivatalos bejelentés péntekre várható.

A goal.com később frissítette cikkét, ami már az eredeti információval szemben arról szólt, hogy a zöld-fehérek nem engednek el több játékost a nyáron. Ez utóbbira reagálva a Ferencváros részéről elmondták, igaz a portál állítása, így Varga nem megy sehová – ahogy azt később a játékos képviselője, Vörösbaranyi József megerősítette a goal.com-nak.

„Varga nem szeretne más magyar klubhoz eligazolni. Roland a Ferencvárosban képzeli el a jövőjét, és a Ferencváros is számol vele.” 

Varga Roland 2015 telén az ETO FC Győrtől szerződött a Ferencvároshoz, amelynél gyorsan alapemberré vált. Legjobb idényét a 2017–2018-as kiírásban teljesítette, amikor 30 bajnokin 17-szer talált a kapuba, mellette hat gólpasszt is kiosztott. Az előző évadban még többnyire kezdőként számított rá Szerhij Rebrov, 28 NB I-es találkozón 12-szer talált be, azonban Michal Skvarka és Olekszandr Zubkov érkezésével kiszorulni látszik a csapatból, az új szezon hat meccséből csak négyen kapott lehetőséget, összesen 66 (!) percet.

Varga – akinek szerződése 2021 nyaráig érvényes a Ferencvárosnál – lehetséges távozása már májusban is felvetődött, a játékos akkor így kommentálta a híreket.

„A héten én is olvastam a nagy hülyeséget, hogy távozok, semmi alapja sincs ennek. A gólomnál nem véletlenül mutattam, hogy itt maradok, erre a pletykára reagáltam. Nagyon jól érzem magam itt, még ha nem is mindig sikerül bekerülnöm a csapatba és eredményesen játszani, de ilyenkor is mindent úgy teszek, úgy dolgozom, mintha kezdőként lenne dolgom.”

2019.08.21 08:28:13

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

A sportigazgató a vaduzi kudarcról és a vezetőedző iránti bizalomról is beszélt.

2019.08.19 09:35:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NB I-ES LEGEK. Kemény meccsek várnak a gyengén teljesítő Honvédra.

2019.08.18 12:03:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Dobos Barna nem tartja sportszerűnek, hogy Barczi fülbevalója miatt tíz emberrel kellett kezdeniük – mestermérlegek.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.