FTC: horvát U-válogatott védő érkezett a Werdertől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 14:33
null
Zöld-fehérből zöld-fehérbe – Mateo Pavlovic fél évre kölcsönbe érkezik a Werdertől (Fotó: Imago)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros fél évre kölcsönvette Mateo Pavlovicot a Werder Brementől – adta hírül a fradi.hu

 

A 23 esztendős, belső védőként bevethető labdarúgó ma este csatlakozik a Ferencváros keretéhez a beleki edzőtáborban, és Thomas Doll csapatával folytatja a felkészülést – tájékoztat a honlap.

A 196 centiméter magas védő a Dinamo Zagrebben nevelkedett, majd az NK Zagreb együttesében mutatkozott be a horvát élvonalban, ahol 68 meccsen 4 gólt szerzett.

A Werder Bremen 2012 decemberében igazolta le Pavlovicot, és 2016 nyaráig szóló szerződést kötött vele.

A brémaiak felnőtt csapatánál eddig négy bajnokin lépett pályára, ezeken 315 percet játszott és egy gólpasszt adott, az ősszel a Werder II-ben szerepelt. A Werder vezetőedzője, Robin Dutt szeptemberben irányította Pavlovicot a második csapathoz, miután ezzel akarta jobb edzésmunkára serkenteni. Pavlovic helyét Oliver Hüsing foglalta el a keretben.

„Az első keret mindegyik tagjának tisztában kell lennie azzal, hogy harcolnia kell a helyéért (…) Pavlovicot arra akartuk ösztökélni, hogy rájöjjön: még többet kell tennie. Reméljük, a döntéssel egy kicsit felpiszkáljuk” – nyilatkozta ekkor Dutt.

Pavlovic az U17-es korosztályban még a bosnyák válogatottat erősítette, majd a horvát U19-es, U20-as és U21-es csapatban szerepelt, ez utóbbiban 5 fellépése során egyszer be is talált.

„Egyetértettünk Mateóval abban, nagyon fontos lenne a fejlődése szempontjából, hogy minél magasabb szinten rendszeres játéklehetőséghez jusson. Nagyon reméljük, hogy Budapesten Thomas Doll irányítása alatt tovább tud fejlődni” – nyilatkozta a Werder Bremen hivatalos honlapjának Thomas Eichin, a brémaiak klubmenedzsere.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Dibusz Dénes (Pécsi MFC), Mateo Pavlovic (horvát, Werder Bremen – Németország, kölcsönbe)
Távozott/távozhat:Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, Petrolul Ploiesti – Románia), Jack Tuijp (holland, ?), Mark Otten (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland, Volendam – Hollandia, próbajáték ?)
Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik