Kolozsvári játékosokkal törne aranyra és BL-re a Ferencváros

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.03.24. 15:58
null
Orosz Pál elmondta: a cél a Bajnokok Ligájába jutás a Fradinál (Fotó: NS-archív)
Együttműködés kezdődik a Ferencváros és a CFR Cluj között, amelynek keretében a nyártól a kolozsvári futballklub tulajdonában lévő játékosok érkezhetnek a zöld-fehérekhez.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója vasárnap Budapesten, az Albert-stadion búcsúmérkőzése előtti sajtótájékoztatón azt is elmondta: az együttműködéssel az a céljuk, hogy a megerősített kerettel a Ferencváros megnyerje a 2013–2014-es bajnokságot, majd bekerüljön a Bajnokok Ligájába.

Megerősítette: a jövő héten elkezdődnek a régi stadion bontásával és az új aréna építésével kapcsolatos munkálatok, és az Eger elleni bajnoki mérkőzést már a Puskás Ferenc Stadionban játssza a csapat.

Orosz Pál a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a Ferencváros célja ebben a szezonban a dobogó, míg a következőben a bajnoki cím.

Amikor Pászkány úr tizenhárom évvel ezelőtt átvette a CFR irányítását, akkor a csapat a harmadosztály alsóházába tartozott. Azóta sikerült egy BL-résztvevő együttest létrehoznia. Azt gondolom, hogy ez óriási teljesítmény – kezdte Orosz. – Nekünk, a Ferencvárosnak kötelességünk ismét a Bajnokok Ligájában szerepelnünk. Jövőre lesz tíz éve, hogy megszereztük a legutóbbi bajnoki címünket, ezt a következő tíz esztendőben nem engedhetjük meg magunknak. A 2013–2014-es szezonban egyértelmű célkitűzésünk a bajnokság megnyerése. Ebben segíthet nekünk a CFR, illetve Pászkány úr, akinek a tulajdonában olyan játékosok vannak, akik segíthetnek nekünk a céljaink elérésében – felkerüljni a Bajnokok Ligája főtáblájára. Ebben a szezonban az első háromban szeretnénk végezni, majd az Európa-ligában megmutatni magunkat."

„Ez attól is függ, hogy a szakmai stáb milyen posztokon szeretné megerősíteni a csapatot, illetve az üzleti érdekeket is szem előtt kell tartani, például azt, hogy egy játékos ára mennyire megy fel egy Bajnokok Ligája-szereplés esetén – válaszolta az FTC vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy csak a kolozsvári csapatból kívánják-e megerősíteni játékoskeretüket a zöld-fehérek. – A Ferencváros és Ricardo Moniz vezetőedző célja ennek ellenére az, hogy a csapat gerincét magyar játékosok alkossák, de ezt nem lehet egyik évről a másikra megvalósítani."

Pászkány Árpád, a CFR Cluj tulajdonosa szerint a jövőbeni játékosmozgás kapcsán még korai neveket említeni, de azt szeretné, ha Vass Ádám a kolozsváriaknál maradna.

„Nagy örömmel fogadtuk el a meghívást, hiszen ez nagy nap egy nagy múlttal rendelkező klub életében. A Ferencváros nem csak Magyarországon szimbólum, nagyon sok szurkolója van Erdélyben, és egész Romániában is. Mi is szeretnénk, ha a Fradi a Bajnokok Ligájában indulna, a mai mérkőzés a két klub együttműködésének alapköve" – mondta Pászkány.

„Neveket még korai mondani, de ahogy vége a bajnokságnak, megkezdődnek a tárgyalások. Remélem, hogy Vass Ádám mihamarabb felépül a sérüléséből, és pályára lép a CFR-ben, ahol maradni is fog" – nyilatkozta az üzletember, aki hozzátette, hogy az Albert Flórián Stadionban még sohasem járt, továbbá nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a két csapat nyáron Kolozsváron ismét összecsap egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik